TRAGÈDIA 14 D'ABRIL DE 1912

L'últim sopar del 'Titanic'

Es van servir costelles de xai i rosbif a primera, gall dindi rostit a segona, i farinetes de blat de moro per als passatgers de tercera

titanicmenus

titanicmenus

1
Es llegeix en minuts

Un 10 d'abril de 1912, el 'Titanic', un dels transatlàntics de passatgers més grans del món en aquell moment, va salpar de Southampton a Nova York ple de somnis per acabar convertint-se en un dels naufragis més importants de la història en temps de pau, quan en la gèlida nit del 14 al 15 d'abril, el vaixell va xocar contra un iceberg de l'Atlàntic i va acabar amb la vida de 1.514 persones de les 2.224 que anaven a bord.

El 'Titanic' va ser dissenyat per ser el màxim en luxe i comoditat i entre els seus passatgers es hi havia algunes de les persones més riques i influents de la societat del moment, a més de centenars d'immigrants britànics, irlandesos i escandinaus que marxaven per buscar una vida millor a Amèrica.

DIVIDITS PER CLASSES

Els passatgers del vaixell estaven dividits en tres nivells, d'acord amb la seva classe social. Així doncs, els de tercera classe s'ubicaven als camarots del 1r nivell del vaixell, mentre que els de 1a classe ocupaven les últimes plantes i les de més luxe.

La diferència de classes no només es feia notòria en les comoditats de cada camarot o en els accessos limitats o no a segons quines instal·lacions. El luxe o la modèstia es feien evidents en els menús que se servien per a la 1a, 2a i 3a classe, tal com mostra una de les imatges més comentades de Reddit dels últims dies: la del menú de 3a classe del 'Titanic' per al 14 d'abril (l'últim menú que se serviria al vaixell).

L'ÚLTIMA CARTA

En el mateix fil de comentaris, trobem dos enllaços. Un d'ells ens porta a una notícia donada pel 'Daily Mail' i publicada el 21 d'abril de 2014 en què es parla del menú de 2a classe per a l'11 d'abril (un dia després que salpés).

MÉS SOFISTICAT A PRIMERA

Notícies relacionades

Els plats que es van servir per als passatgers de primera classe, com no podria ser d'una altra manera, estava ple de delicadeses com rosbif, costelles de be a la graella o pollastre a la Maryland. Fins i tot el disseny del menú és molt més sofisticat.