JA HA SIGUT TORNAT A LA RESERVA

Un lleó ataca un home a Nairobi

L'animal s'havia escapat del parc nacional de la capital de Kenya

Un lleó a la carretera de Mombasa, a Nairobi, capital de Kenya.  / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un home ha resultat ferit per un lleó que es va escapar del parc nacional de Nairobi i es va passejar per una de les carretes més concorregudes de la capital de Kenya davant l'atònita mirada dels conductors, ha informat aquest divendres el Servei de Conservació de la Fauna Kenyana (KWS).

En imatges gravades pels mateixos conductors i divulgades a les xarxes socials, es pot veure un lleó amb una llarga melena negra passejant-se pel voral de la carretera de Mombasa, una de les principals del país africà. Després de donar la veu d'alarma, tres unitats del KWS es van desplaçar fins al lloc on era l'animal i el van capturar. Ara ja ha sigut tornat a la reserva. "L'home que va resultar ferit pel lleó va ser traslladat a l'hospital", ha informat el KWS, que ha assegurat que la víctima està fora de perill.

Fonts de l'organisme han assegurat als mitjans locals que el felí es va posar molt nerviós amb el soroll dels cotxes i dels clàxons, moment en què va atacar l'home, de 63 anys.

A finals de febrer, ja es va viure una situació similar quan un grup de lleones es van escapar del parc i es van endinsar en una zona residencial adjacent.

Notícies relacionades

Els veïns del parc nacional de Nairobi viuen sota el temor que els lleons traspassin les tanques de la reserva i ataquin les persones o els ramats, encara que sovint aquests episodis se salden amb la mort dels felins.

Així va passar el juny del 2012, quan diversos veïns d'una localitat als afores de Nairobi van matar sis lleons que havien envaït un corral de cabres, abans que arribessin els responsables del parc nacional. Tres anys abans, diversos lleons es van passejar pels carrers de Nairobi després de fugir del parc.

Temes:

Nairobi