I DEIXA DE SER EL SEU SOCI D'HONOR

Miguel Poveda denuncia insults homòfobs del president d'una penya flamenca

Antonio Benítez, a càrrec de l'associació Enrique El Mellizo, li va dir "tros de maricon" al 'cantaor' per no poder tancar una actuació a Cadis

Miguel Poveda, durant l’actuació de dijous a la nit als jardins de Cap Roig.

Miguel Poveda, durant l’actuació de dijous a la nit als jardins de Cap Roig. / JOSÉ IRÚN

1
Es llegeix en minuts

El 'cantaor' Miguel Poveda ha anunciat que abandonarà la penya flamenca Enrique El Mellizo de Cadis, que el va nomenar soci d'honor, per haver rebut insults homòfobs del seu president, que li va dir "tros de maricon".

En una carta oberta, Miguel Poveda (Barcelona, 1973) ha relatat que "no és acceptable que en ple segle XXI es facin aquesta mena d'insults que embruten la imatge del flamenc i destorben el camí a la tolerància", i per tant portarà l'incident als tribunals.

El 'cantaor' ha explicat que els insults es van produir després que el president de la penya gaditana, Antonio Benítez, responsable també del festival 'Los jueves flamencos de Cádiz', fes diverses trucades al seu telèfon personal.

MOLTS COMPROMISOS PROFESSIONALS

Al no poder respondre a aquestes trucades "per estar amb compromisos professionals a Istanbul, assajos amb el 'bailaor' Kojima per al seu espectacle a Jerez i la meva participació en l'homenatge a Curro Romero a més de les meves tasques personals com a pare", Poveda va encarregar al seu representant, Rafa Coto, que atengués el president de la penya, que "segons sembla em volia contractar per cantar a Cadis".

"El senyor Coto li va comunicar amb tota l'educació que el caracteritza que no era possible aquest any, ja que acabàvem d'estar cinc nits al Gran Teatro Falla i seria més endavant quan tornaríem a la ciutat", segons el 'cantaor'.

"Tan malament li va semblar la negativa de no poder anar-hi per qüestions de dates que em va tornar a trucar, aquesta vegada per deixar un missatge de veu insultant el senyor Coto dient-li 'fantasma' i a mi 'tros de maricon", ha afegit.

MISSATGE GRAVAT

Poveda ha explicat que aquest missatge d'àudio "està gravat per presentar-lo davant d'un jutge quan sigui oportú".

Notícies relacionades

Ha considerat que "aquesta mena de personatges", en referència al president de la penya, "no poden representar el món del flamenc ni des d'una penya ni un festival".

Per això, després d'agrair a tots els directius de la penya Enrique El Mellizo que li atorguessin el títol de soci d'honor, els ha anunciat que "amb tot el dolor" del seu cor no formarà part d'una associació flamenca "en què el seu president fa insults homòfobs per no poder estar al seu festival".