Greenpeace avança la sisena temporada de 'Juego de tronos'

L'organització grava un 'teaser' de la nova temporada de la sèrie per alertar d'un problema real com el canvi climàtic

Campanya de Greenpeace amb l’espot de la sisena temporada de ’Juego de tronos’. / GREENPEACE / FRANCE

1
Es llegeix en minuts
El periódico/Barcelona

Quan falta poc més de tres mesos per a l'estrena de la sisena temporada de 'Juego de tronos', l'organització Greenpeace ha llançat ‘Winter is not coming’ (L'hivern no arriba), un tràiler d'un minut que pretén alertar la societat, del desglaç i el canvi climàtic.

El protagonista del teaser és un Caminant Blanc que es veu afectat pel desglaç i li canvia el destí. Arran d'això sorgeix el següent lema de la campanya: “Alguns graus de més canvien tota la història”.

L'organització utilitza una de les sèries de ficció amb més èxit per sensibilitzar sobre un problema que amenaça la nostra realitat. L'any 2015 va resultar ser el més calorós a nivell planetari des dels registres del 1880, segons informes de la NASA i la NOAA. Un exemple el vam trobar el desembre, quan es van registrar les temperatures més càlides dels últims 136 anys.

 

 

Notícies relacionades

Per un altre costat, el desglaç també és un problema que amenaça la nostra societat. El gener del 2016 s'ha arribat a  l'extensió mínima de gel a l'Àrtic, des que van començar els registres.

Mariano González, responsable de la campanya del Canvi Clímàtic de Greenpeace, ha assegurat que “Si no volem que en les següents temporades els autors de la sèrie ja no puguin usar un lema com “s'acosta l'hivern” perquè ja no notem l'arribada de l'hivern, hem d'actuar amb urgència”. Amb aquesta campanya, l'organització pretén conscienciar sobre la necessitat de col·laborar amb la naturalesa i reduir les emissions que la perjudiquen.