CREATIU PAMPLONÈS

Mikel Urmeneta presenta KatukiSaguyaki després de deixar Kukuxumusu

El logo, que també estarà present als 'sanfermines', significa en eusquera "carn de gat, menjar de ratolí"

logo

logo

1
Es llegeix en minuts

El dibuixant Mikel Urmeneta ha decidit posar en marxa una nova marca, Katuki Saguyaki, que ha presentat aquest dijous a Pamplona, després de ser "apartat" de Kukuxumusu, companyia que ell mateix va fundar. Segons ha explicat el mateix Urmeneta en una nota als mitjans, en el seu nou projecte creatiu estaran presents els també dibuixants Txema Sanz, Belatz, Asisko i MKO.

En el mateix acte de presentació també s'ha donat a conèixer el primer dibuix de la nova marca pertanyent a la seva col·lecció de Sant Fermí 2016.

COMUNICAT DE RUPTURA

"Arran de la incomprensible decisió de l'actual soci majoritari de l'empresa Kukuxumusu d'expulsar de la marca Mikel Urmeneta, que en va ser fundador i director artístic durant 27 anys, l'ADN creatiu de Kukuxumusu, juntament amb tot l'equip històric de dibuixants 'freelance' de la marca, emigra a un nou projecte empresarial", explica l'artista en un comunicat remès als mitjans.

Notícies relacionades

En resposta a aquesta nota d'Urmeneta, Kukuxumusu ha negat que el dibuixant hagi sigut expulsat, i ha assegurat que "avui segueix sent soci de l'empresa i manté el mateix percentatge de participació que ha tingut sempre des de la seva fundació, el 33,3%".

Per això, Kukuxumusu explica que com que la tercera part de l'empresa segueix sent seva, "la decisió que va prendre des de fa mesos de deixar el dia a dia de Kukuxumusu ha sigut seva".