XARXES I TENDÈNCIES

Google dedica el seu 'doodle' a les eleccions espanyoles

El buscador reflecteix la importància dels comicis d'aquest diumenge

 

  / GOOGLE DOODLE COLLECTION

1
Es llegeix en minuts
LOURDES MEROÑO / BARCELONA

Els 'doodle' de Google reflecteixen la importància de dates assenyaladesaniversaris de personatges cèlebres o dates clau en la història. En aquest cas, aquest diumenge ha volgut destacar les eleccions generals d'Espanya, el 20-D com a 'doodle' en un dia rellevant per a tots els espanyols que serà l'inici del canvi que pot experimentar el país on, per primera vegada, la disputa pel Govern pot no estar en mans de dos partits.

Notícies relacionades

Les eleccions generals del 2015, s'han convertit en 'trending' topic a les xarxes amb 'hashtags' com #eleccionesgenerales2015, #20d, #Hevotado,#eleccions, #mivotocuenta. Facebook també ha creat un botó per animar els seus seguidors botó seguidors a votar i compartir-ho i perquè aquells que no ho hagin fet, vagin a les urnes. Els usuaris que l'utilitzin no revelaran en cap moment quin partit han votat, però sí que apareixerà en el mur.

Les d'avui són les dotzenes eleccions des de la transició a la democràcia i també les primeres del rei Felip VI. Un total de 36,5 milions de ciutadans estan convocats a les urnes, en què decidiran com es reparteixen els escons, 358 per al Congrés i els 208 al Senat.