¿BLAU O BLANC?

El vestit de la discòrdia que inunda la xarxa

El debat que ha dividit els internautes aquest divendres al matí per fi té una explicació científica, i la peça es pot comprar a internet

¿De quin color és aquest vestit? / {ATLAS}

1
Es llegeix en minuts

"¿De quin color és aquest vestit?". Aquesta és la pregunta que circula aquest divendres per internet i les xarxes socials, encenent el debat entre els usuaris i convertint-se en 'trending topic' a Twitter. La pregunta es refereix a la foto situada més amunt, d'un vestit de polèmics colors que, per una misteriosa raó, alguns veuen "blanc i daurat" i altres "blau i negre".

La foto i la pregunta provenen de la publicació d'un post a Tumblr de la usuària Swiked, que discutia amb les seves amigues sobre el color del vestit. Al no posar-se d'acord, ha volgut llançar la pregunta al ciberespai. Durant tot el dia, els internautes han estat publicant teoriesproves amb Photoshop i algun mem sobre l'assumpte, amb el 'hashtag' #TheDress.

  

La hipòtesi més estesa s'explica gràcies a la teoria de la percepció del color, que té en compte el procés de la llum després de ser percebuda per l'ull. Segons aquesta teoria, la llum incideix en l'ull i impacta a la retina, que la transforma en impulsos elèctrics que, posteriorment, són enviats al cervell, que és el que finalment interpreta el color. El debat ve determinat pel fet que aquest procés és diferent en cada persona. 

També circulen per internet altres teories que justifiquen aquesta forma diferent de percebre els colors, depenent de l'estat d'ànim de cada individu. Segons aquesta teoria, si es percep que són colors més foscos --blau o negre--, significa que l'individu està baix d'ànim, mentre que si es perceben més clars --blanc--, l'individu està més bé d'ànim.

  

  

Notícies relacionades

  

L'empresa que ven el vestit ha aprofitat el debat per publicitar la peça en diversos colors.