RETRAT RÈCORD DE L'OBRA IBERA

Un mosaic de la Dama d'Elx elaborat amb més de 60.000 fotos entra en el 'Guinness'

1
Es llegeix en minuts
EFE / ELX

ElLlibre Guinness dels rècordsha inclòs en el seu registre un mosaic monumental del bust de la Dama d'Elx, elaborat per gairebé 61.000 petites fotografies dels ciutadans que l'han visitat durant els sis mesos d'exposició temporal en la seva localitat d'origen.

La imatge de la Dama ocupa 543,24 metres quadrats i ha estat realitzat amb 60.828 fotografies dels visitants del Museu Arqueològic i de la Història d'Elx (MAHE), de la sala on s'exhibeix i de la mateixa escultura. L'exposició de la Dama d'Elx a la torre de l'homenatge del palau d'Altamira, seu del MAHE, acaba aquesta setmana. Després tornarà a la seva seu permanent a Madrid, al Museu Arqueològic Nacional.

El nou rècord mundial de mosaic fotogràfic supera el fins ara vigent, assolit el mes de juny passat a Istanbul per una companyia telefònica, que va configurar un mosaic de 416 metres quadrats i 41.600 fotografies.

Treball manual de 40 voluntaris

Les fotografies de l'obra cim de l'art iber han estat col·locades manualment per part d'un grup de 40 joves voluntaris, tasca que ha durat 10 hores. El rècord ha estat certificat per l'observadora nord-americana Laura Hughes, que s'ha desplaçat a Elx per a les tasques de verificació.

Notícies relacionades

El document acreditatiu ha estat entregat al regidor de Cultura il·licità, José Manuel Sánchez, i en ell es diu en anglès que s'ha aconseguit "el mosaic de fotografies més gran del món elaborat per l'Institut Municipal de Cultura, per l'Ajuntament i per la ciutat d'Elx en aquesta ciutat", amb data 31 d'octubre de 2006.

La iniciativa del mosaic correspon també al diariLa Verdad, que ha contribuït amb bona part de les fotografies.