Distincions de Prensa Ibérica

EL PERIÓDICO entrega els premis eWoman 2022

L’esdeveniment vol visibilitzar i reconèixer el talent i el lideratge de les dones empresàries

EL PERIÓDICO entrega els premis eWoman 2022
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les dones han pres aquest dimarts la seu d’EL PERIÓDICO a l’Hospitalet del Llobregat amb la premissa de reconèixer i enfortir el talent i el lideratge femení en l’àmbit digital i tecnològic. Prensa Ibérica ha organitzat la segona edició dels premis eWoman a la demarcació de Barcelona i ha entregat els guardons Trajectòria Professional by CaixaBank a Gisela Valderrama, directora general de Climava, i el eWoman Igualtat a Rosa Arias, fundadora i CEO de Science for Change.

Amb la col·laboració de CaixaBank i l’Ajuntament de l’Hospitalet, les dues distincions promouen la igualtat i el progrés a través de les experiències de dones que destaquen en els seus sectors professionals. «El sostre de vidre i el salarial s’estan pal·liant, però continuen existint. Queda molt per fer per al desenvolupament personal i professional de les dones», ha manifestat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, en la inauguració de l’acte.

Experiències per empoderar

Les dones ocupen el 36% dels càrrecs directius a Espanya, una xifra que dista encara de la masculina. En la jornada hi han participat diverses dones directives que han explicat en primera persona les seves trajectòries i les seves experiències professionals.

La directora comercial de la xarxa Barcelona de CaixaBank, Cristina Fabregat, ha posat èmfasi en el fet de sortir de la «zona de confort» per anar escalant posicions en l’entitat bancària. En el seu cas, en 24 anys ha passat de treballar en una oficina bancària a dirigir 220 ‘stores’ i 1.800 empleats, els quals brinden servei a 1,3 milions de persones en l’àrea metropolitana de Barcelona.

La CEO de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, ha compartit amb els assistents l’empoderament necessari per «renéixer» i convertir-se en la dona de la seva pròpia vida. D’altra banda, la directora de Salut, Seguretat i Emergències de Seat, Patricia Such, ha transmès la importància de la confiança per sumar èxits. Finalment, la directora de transformació digital de Damm, Laura Gil, ha reiterat la importància de la transformació digital en les empreses.

Notícies relacionades

La directora adjunta d’EL PERIÓDICO, Gemma Martínez, ha clausurat l’esdeveniment amb una declaració d’intencions: «Ens agradaria fer comunitat amb vosaltres. Per això, ens hem de conèixer. Feu vostre aquest diari i aquesta seu a l’Hospitalet», ha demanat als assistents. A més, ha recordat el compromís que aquest mitjà té amb el feminisme.

En aquest sentit, EL PERIÓDICO publica cada setmana la ‘newsletter’ ‘Amb lletra de dona’, escrita per la subdirectora Carol i que pretén estendre l’esperit del 8M durant tot l’any.