Objectius clars

La importància de tenir referents femenins

«Als 17 anys vaig veure la doctora Anna Veiga a la televisió explicant el seu treball i en aquell moment vaig decidir que aquest seria el meu futur»

Aïda Pujol

Biòloga especialitzada en embriologia des de l’any 2001 i directora del laboratori de reproducció assistida de CIRH. Pujol és docent en màsters de la UAB i la UPF.

La importància de tenir referents femenins
1
Es llegeix en minuts

Aïda Pujol exemplifica clarament la importància de tenir bons referents en la vida. La biòloga, especialitzada en reproducció assistida, sempre ha sentit vocació per les ciències de la salut i, concretament, pels nadons. Un entusiasme que li va néixer pel fet de ser la gran de quatre germans i per les seves aptituds en gimnàstica, que requereix d’uns hàbits molt saludables. No obstant, va ser als 17 anys quan va veure clar quin camí professional volia seguir. Va ser mentre escoltava una entrevista a la doctora Anna Veiga a la televisió sobre el seu treball: l’embriologia clínica. Així, va començar a prendre les decisions que necessitava per arribar al seu objectiu professional. Va iniciar els estudis universitaris en Biologia, va realitzar les pràctiques professionals a la clínica Dexeus, on treballava el seu màxim referent: la doctora Veiga. Més tard, va estudiar un màster en Biologia de la Reproducció i Tècniques de Reproducció Humana Assistida.

Notícies relacionades

El 2005 va començar a treballar per a la Clínica Eugin, un centre especialitzat en reproducció assistida, on va dur a terme el seu doctorat com a ‘cum laude’ pel seu treball sobre test genètic preimplantacional (PGT) analitzant tant alteracions numèriques com embrions i alteracions cromosòmiques numèriques com estructurals.

Paral·lelament a la seva vida professional, Pujol va ser mare de bessons. Una experiència que li ha permès viure en primera persona les dificultats que hi ha en la conciliació de la vida familiar i la laboral. «La majoria de les dones es troben en situacions que obstaculitzen la maternitat», lamenta la biòloga. Malgrat les possibles dificultats que li ha suposat el fet de ser mare, Pujol va decidir tornar a vincular-se amb la investigació a través de la docència. A més, des de fa cinc anys dirigeix el laboratori de reproducció assistida dels centres CIRH.

Temes:

eWoman