Construcció, un sector sense dones

Una nova manera més eficient de crear llar

Pujol ha topat amb una nova manera de construcció que desafia els convencionalismes, i fa simple el que sembla complicat

Montse Pujol

Arquitecta tècnica. Propietària i gerent de PMP Prêt-à-porter Casas, un projecte que neix arran del compromís per innovar en la construcció, pensant en qui viurà i no en qui el construeix.

Una nova manera més eficient de crear llar
1
Es llegeix en minuts

La gerent i propietària de PMP Prêt-à-porter Casas, Montse Pujol, ha posat de manifest a l’esdeveniment eWoman l’orgull de dirigir una companyia liderada per dones, dins d’un sector eminentment dominat per homes. Una empresa que està reconeguda per la seva aportació a la igualtat de gènere, la paritat en drets i deures i la conciliació laboral amb la vida familiar, i també per ser pionera en la construcció de cases bioclimàtiques. La seva creació, Casa Kyoto, va ser un projecte pioner: una llar bioclimàtica industrialitzada construïda amb criteris d’edificació sostenible i mereixedor de diversos premis, que ha marcat pautes i ha establert bases en la companyia.

Pujol, que es defineix com a controladora reconeix també el seu sentit innat per al lideratge, per motivar equips i avançar en la innovació i construir llars eficients pensades per a les persones que hi viuen. Està orgullosa d’haver creat «una petita revolució» en un sector on no hi ha dones i es troba ancorat en el conservadorisme, implementant un sistema constructiu industrialitzat propi basat en elements industrialitzats de formigó. L’empresa treballa amb peces estandarditzades que, en funció de la seva combinació, permeten dissenyar una varietat d’opcions, que sembla gairebé infinita i al gust de cada propietari.

Notícies relacionades

La seva experiència dins el sector ve determinada pel seu naixement en una família de constructors, per tant, sempre ha portat l’arquitectura i la construcció a la sang. Després d’una primera etapa al sector tradicional, vinculada a l’empresa familiar, va decidir buscar solucions per construir i va desafiar el que és convencional i on el control de costos, qualitat i temps fossin els protagonistes, per aconseguir fer simple el que sembla complicat. Afirma, en aquest context, que el seu objectiu final és crear espais únics per a les persones.

Així va néixer l’empresa PMP Prêt-à-porter Casas. Després va ser mare, les seves propostes laborals no sempre van ser ben acollides, té un equip flexible i una família que la recolza. Avui construeixen cases, innoven i destrueixen mites.

Temes:

eWoman