PORTAVA UNA XULETA DELS TIRADORS SUÏSSOS

Unai Simón «No em considero l’heroi»

Unai Simón «No em considero l’heroi»

@SeFutbol

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Unai és un especialista, estava molt tranquil. Li he dit que fes el que sentís». I Unai Simón, el porter de la selecció espanyola, obedient com és, va fer cas a Luis Enrique, el tècnic que l’ha mantingut en els pitjors moments. «El mèrit i l’habilitat els té ell. Jo tenia la tranquil·litat absoluta, la selecció ha estat d’excel·lent», ha dit l’asturià feliç perquè el porter de l’Athletic, amb dues parades a la tanda de penals, va resultar decisiu.

«No, no em considero un heroi», ha dit després el porter, elegit per la UEFA com el millor del partit. «Jo li hauria donat aquest trofeu a Sommer, ha fet un partidàs», ha indicat després Unai Simón amb referència al seu col·lega a la selecció suïssa, que ha firmat un partit impecable. A la tanda de penals, l’helvètic en va parar un; l’espanyol, dos.

«He tingut una sensació d’eufòria. Tenia molta ràbia, però no pel que va passar a vuitens amb Croàcia sinó perquè no era just arribar a aquesta tanda. Al final, això és una mica de loteria i sort, la moneda ha caigut del nostre costat», ha confessat Unai Simón, traient-se tota importància en l’accés a les semifinals de l’Eurocopa.

«M’alegro que Unai s’hagi posat el vestit d’heroi. Ja va demostrar davant Croàcia de quina pasta està fet»

Luis Enrique, seleccionador espanyol

«¿Què m’ha dit el Luis? Mai faré públiques les converses amb l’staff, però té part de culpa que hàgim aconseguit aquesta victòria. També té part en què hàgim guanyat a la tanda», ha dit sense voler comentar el que li havia dit el selecccionador just abans del moment clau del partit.

Unai portava una xuleta amb les indicacions de l’entrenador de porters de la selecció. «Cada vegada el futbol avança de tal manera que els porters analitzen els jugadors. Durant el dia d’avui he vist per on tiraven ells. Es tractava d’anar convençut a un costat. El futbol és just en aquest cas», ha afegit el porter de l’Athletic.

Notícies relacionades

Es referia a la feina prèvia realitzada per José Sambade, el nou entrenador de porters de la selecció, que va substituir el mes de febrer passat José Manuel Ochotorena, que va estar exercint aquesta funció durant molts anys. L’estudi de Sambade, unit a la gestió de les emocions tutelada per Joaquín Valdés, el psicòleg de la selecció, i l’anàlisi tàctica de Jesús Casas, el segon de Luis Enrique, ha contribuït a aquest còctel fusionat a les mans d’Unai.

«M’alegro que Unai s’hagi posat el vestit d’heroi. Ja va demostrar davant Croàcia de quina pasta està fet», ha comentat el tècnic asturià. Un vestit que el porter basc s’entossudeix a treure’s. «Això no s’entrena, és el do que té cada un per a la tranquil·litat. Hi ha molts factors que no es poden entrenar, però treballar-lo suma perquè això et dona calma», ha afegit Unai Simón, que, segons les estadístiques d’Opta, només havia parat un penal de 15 que havia rebut sense incloure les tandes.