L’Espanyol visita l’Oviedo després de 18 partits sense perdre

L’equip periquito afronta aquesta tarda el primer assalt de la final cap a Primera. «Portarem el club al lloc que li toca», proclama Manolo González.

L’Espanyol visita l’Oviedo després de 18 partits sense perdre
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Després de 44 partits en una temporada eterna a Segona, l’Espanyol comença a veure la meta. La té a prop, però ni de bon tros aconseguida. Està a dos partits del gran objectiu, un retorn a Primera que es jugarà en la final contra l’Oviedo. El primer assalt arribarà avui a l’Estadi Carlos Tartiere (18.30 hores) i la resolució final el dia 23 a Cornellà, abans de la revetlla. Tot o res en una setmana.

Va tombar primer l’Sporting i ara toca l’altre gran club asturià, un Oviedo que fa 23 anys que està lluny de l’elit. La temporada 2000-2001 va ser l’última a Primera d’un equip que va descendir amb Radomir Antic a la bamqueta i jugadors com Oli, Onopko i Paunovic. Ara s’acosta a una possibilitat històrica després de guanyar a l’Eibar en les semifinals i amb bons números davant l’Espanyol: a la Lliga van vèncer els periquitos a casa (2-0) i van caure a Cornellà (2-1). A cap periquito li passa pel cap repetir aquesta combinació, que suposaria una catàstrofe.

La ratxa dels blanc-i-blaus continua sent immensa: 18 partits sense perdre. Una dada que impressiona. El quadre català fa més de quatre mesos que no cau i podria ascendir fins i tot amb dos empats, ja que va acabar quart en la Lliga, mentre el seu rival va quedar sisè. Però l’Espanyol sortirà a guanyar, com a Gijón. "No firmo l’empat perquè llavors caurem. Si sortim a defensar, amb l’equip que som, tindrem gresca", va resumir ahir Manolo González. "Anirem a guanyar, com en tots els camps. Soc guanyador i m’agrada guanyar. A nivell motivacional, la força no te la donen les cames, te la dona el cap, i aquests jugadors estan mentalitzats per anar a totes".

Sense el sancionat Omar

Notícies relacionades

La referència més pròxima és la del 20 de maig, quan el quadre blau va caure a l’Stage Front Stadium en un estrany partit. "Ens enfrontarem a un molt bon equip. Intentarem fer-los mal on crec que els podem atacar", va insistir el tècnic, que té la baixa important d’Omar, expulsat dijous en el temps afegit contra l’Sporting.

La confiança i la tranquil·litat s’han instal·lat al vestidor periquito, que ha sabut superar les adversitats per centrar-se de ple en el play-off. L’Espanyol ha tancat amb clau darrere i només li falta més eficàcia a dalt. "Crec que ens mereixem més gols dels que hem marcat fins ara", va reflexionar ahir Manolo. Sap que si dos dels múltiples empats del seu equip haguessin acabat en victòria ja estarien a Primera. "No ha sigut així; ara toca el camí llarg i pressionar com animals per treure un bon resultat a Oviedo", va afegir el preparador gallec, cada vegada més a prop de la glòria. "He tingut la sort d’entrenar un equip històric. Ara vull que el club torni a ser on es mereix. Portarem l’Espanyol al lloc que li toca", va concloure el tècnic.