El ‘last dance’ de Giráldez

Jonatan Giráldez va arribar de cop i volta, deixant la sala d’anàlisi per liderar la banqueta. Ara marxa amb destí als EUA havent millorat no només com a entrenador, sinó en l’àmbit personal. «Tenim moltes ganes. Estem jugant molt bé a futbol. En les últimes jornades estem creixent», diu el tècnic.

El ‘last dance’ de Giráldez
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un llegat. El que tot esportista, entrenador o persona vol deixar quan marxa. Aquest llegat no està basat en els títols, que òbviament marquen la diferència, sinó en com la gent que ha viscut amb tu aquella etapa parla de tu. Jonatan Giráldez s’acomiadarà a San Mamés del Barça. D’aquest equip que va agafar sense experiència, al qual va fer un tomb arran de guanyar-ho tot, el va dotar de nous recursos i el va tornar a fer campió. Aquest Barça que l’ha vist créixer com a entrenador i que ara s’acomiadarà d’ell amb emoció, guanyi o perdi la final.

Giráldez va arribar de cop i volta, deixant la sala d’anàlisi per liderar la banqueta. Ara marxa havent millorat no només com a entrenador, sinó en l’àmbit personal. Cíes és el seu petit, a qui busca després de cada victòria, a qui abraça, amb la seva dona Olaya, en el dia a dia. Estiguin o no les càmeres, sigui una final o un partit regular, ell sap on són. Li donen aquesta perspectiva, aquest contrapunt a l’exposició i visibilitat que porta ser l’inquilí de la banqueta culer.

El que marca d’una persona és el seu tracte, la seva forma de ser i com afronta els problemes. Giráldez sempre ha sigut un lloc de conversa tranquil, segur, on poder discutir de futbol i mirar de buscar una altra perspectiva. Amb la claredat com a base, Giráldez marxa deixant del Barça aquest afecte d’algú que se’n va sense tu voler acomiadar-lo.

"Tenim moltes ganes. Estem jugant molt bé a futbol. En les últimes jornades estem creixent. Estem en una final, hauríem firmat arribar aquí amb els tres títols d’Espanya guanyats i a punt d’optar a un altre", deia amb la seva prudència habitual. Giráldez ha sigut previngut en tota la seva estada a la banqueta blaugrana. Sempre mirant les coses amb perspectiva, amb aquest to calmat.

Dominar 90 minuts

"Som els dos millors equips per plantilla, proposta de joc, capacitat d’adaptació... Crec que serà una gran final i el públic la disfrutarà", afegia el tècnic, que té clar a què vol jugar. "Visualitzo un partit en el qual hem de dominar durant 90 minuts. Ens agrada, a més de crear ocasions. Hi haurà petites adaptacions per contrarestar les virtuts del Lió. Tot el que hem treballat ens ajuda que arribem en un estat de forma excepcional", expressava el tècnic.

Notícies relacionades

La primera Champions que va dirigir en el Barça va acabar amb la decepció de Torí. Va aixecar la d’Eindhoven i ara, a San Mamés, "a casa", vol posar el colofó i decantar la balança. "Si parlem de futbol, hem millorat molt, volem continuar sent el millor equip d’Europa". Per això aquest dissabte l’equip "ha de fer el millor partit possible per tal de coronar-se i poder tornar a conquistar una Champions".

Ara arriba el moment d’acomiadar-se. Després d’anunciar al gener l’adeu s’ha cuinat a foc lent. Amb la calma que el caracteritza, contemporitzant i relativitzant cada adeu. L’últim, el definitiu, arribarà avui a San Mamés. "Segurament és el partit més important [del meu pas com a entrenador del Barça]. És l’últim títol en joc", confessava abans de saltar per última vegada a la gespa per dirigir un entrenament del seu equip. Al final d’aquest es va formar una rotllana, tots agafats per les espatlles, escoltant Giráldez. Li queda un últim ball, el que marcarà com finalitzarà la seva era en el Barça. Serà recordat sempre, això segur.

Temes:

Champions Arran