Ruud es revenja de Montecarlo contra Tsitsipas

El tennista noruec derrota a Barcelona el grec per 7-5 i 6-3 per emportar-se el primer torneig de categoria 500 de la seva carrera.

Ruud es revenja de Montecarlo contra Tsitsipas

jaume pujol-galceran

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Casper Ruud es va venjar de Montecarlo, on va perdre la final contra Stefanos Tsitsipas. Una setmana després el tennista noruec va derrotar el grec a la final del Barcelona Open Banc Sabadell al vèncer-lo per 7-5 i 6-3. Ruud va aconseguir el seu primer títol en un torneig de categoria 500 i li va arrabassar la mateixa opció a Tsitsipas, que va sumar l’onzena final perduda en la seva carrera. El tennista noruec, sisè mundial, va impedir també al grec guanyar la seva primera final a Barcelona després de tres de perdudes el 2018, 2021 i 2023.

Aquesta vegada sense Rafael Nadal (2018 i 2021) o Carlos Alcaraz (2023) a l’altre costat de la xarxa, Ruud li va arrabassar a Tsitsipas la glòria per escriure el seu nom en lletres daurades en el palmarès que hi ha a la paret d’entrada del Reial Club de Tennis Barcelona que aquest any celebra el seu 125 aniversari. Ruud es va convertir en el 43è campió del torneig des que el nord-americà Vic Seixas guanyés el primer títol el 1953. Ruud va imposar el seu tennis dièsel i efectiu. Un rodet que es converteix en un mur infranquejable en el fons de la pista. No va donar opcions a Tsitsipas malgrat cedir el primer joc amb el seu servei (0-1). «Avui era el dia», es va dir abans de saltar a la central. El noruec no va deixar que el record de Montecarlo, de la final de fa set dies (6-1, 6-4 per al grec) l’aclaparés.

El malefici continua

La tensió la tenia Tsitsipas, que va anar de més a menys en l’hora i 29 minuts que va durar el partit. El grec no va poder trencar el seu malefici i va sumar la seva quarta final sense guanyar a Barcelona, com David Ferrer, el director del torneig i l’argentí Guillermo Vilas. No ho sabia, va dir. «¿Quatre?», va preguntar quan l’hi van dir. «Doncs de totes només una vegada he tingut possibilitat de guanyar el títol», va dir recordant la que va perdre el 2021, quan va disposar d’un match ball contra Nadal.

Tsitsipas va estar massa tens i el seu físic tampoc el va ajudar. Els dos anteriors partits a tres sets, a quarts de final salvant dos match ball, i els 10 que portava guanyats seguits fins a jugar la final, es van acumular a les seves cames davant el mur que hi havia a l’altre costat de la xarxa.

Ruud va complir, a més, amb una estadística de rècord que sorprèn. En els últims 25 partits que ha guanyat el primer set mai ha perdut. A Barcelona en va sumar el 26. Pot ser que la manera de jugar del noruec no sigui la més atractiva per a l’espectacle que ahir volien veure els 8.000 aficionats que van omplir les grades, entre ells, a la llotja presidencial, la mateixa sor Lucía Caram, lluitadora contra la pobresa infantil des de la Fundació Invulnerables.

Notícies relacionades

«El títol més important»

«Aquest és el títol més important de la meva carrera», va destacar Ruud en l’entrega del trofeu a la pista, orgullós de sumar l’11è títol en un palmarès on figuren tres finals de Grand Slam (Roland Garros, 2022 i 2023, i Open dels EUA, 2023). El noruec va acabar amb la seva ratxa de tres finals perdudes aquest any a Los Cabos, Acapulco, i Montecarlo. Va posar final al seu malefici, va aconseguir emportar-se un xec de gairebé mig milió d’euros, va felicitar la seva germana, que ahir complia 18 anys, i va poder tirar-se en aquesta piscina del club en la qual tantes vegades ha vist banyar-se el seu amic Rafael Nadal.