Els EUA convoquenles seves grans estrelles per als Jocs de París

Els EUA convoquenles seves grans estrelles per als Jocs de París
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

LeBron James, Stephen Curry i Kevin Durant lideraran la selecció masculina de bàsquet dels Estats Units per als Jocs Olímpics de París. La cadena ESPN i el portal The Athletic van avançar 11 dels 12 jugadors de l’equip. La rellevància d’una cita olímpica i el decebedor quart lloc al Mundial de l’estiu passat, amb un equip ple de joventut, han provocat la convocatòria de grans estrelles.

Així, a més de LeBron (Los Angeles Lakers), Curry (Golden State Warriors) i Durant (Phoenix Suns), també seran a París Anthony Davis (Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Suns), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat) i Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Per tant, la selecció que tornarà a dirigir Steve Kerr (Warriors) té encara un lloc lliure. Segons The Athletic, Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) és el principal candidat per a aquest 12è lloc. També es parla de Paul George (Clippers), Paolo Banchero (Orlando Magic), Mikal Bridges (Brooklyn Nets) i Jalen Brunson (New York Knicks).

El debut de Stephen Curry

Notícies relacionades

Durant és junt amb Carmelo Anthony l’únic jugador que ha guanyat tres ors olímpics. En canvi, Curry mai ha estat en uns Jocs. Per la seva banda, LeBron es va emportar el bronze el 2004, va guanyar l’or el 2008 i el 2012, i no hi van anar el 2016 ni el 2020.

Des del llegendari i únic Dream Team del 1992, els EUA han conquerit l’or en tots els Jocs Olímpics, excepte a Atenes 2004, quan es va imposar una històrica selecció de l’Argentina. Per contra, el seu paper en els Mundials ha sigut molt més discret. Si el 2023 van caure davant el Canadà en la lluita pel bronze, en l’edició del 2019, que va guanyar Espanya a la Xina, els EUA van acabar en un insòlit setè lloc.