Barcelona viu el seu primer bateig d’un equip de la Copa Amèrica

Els suïssos de l’Alinghi Red Bull Racing van posar a l’aigua del Port Vell el seu BoatOne entre l’entusiasme dels seus 150 membres.

Barcelona viu el seu primer bateig d’un equip de la Copa Amèrica

CRISTINA BUESA

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Els suïssos de la Copa Amèrica de vela es van convertir ahir en el segon dels sis equips a avarar el vaixell amb què competiran aquest estiu a Barcelona. Després dels italians, que ho van fer dissabte a Sardenya, l’Alinghi Red Bull Racing ha sigut, això sí, el primer que llança al mar l’AC75 en aigües catalanes i, fidels a la seva vocació d’integració a la ciutat, es van fer acompanyar dels Castellers de Sarrià per a l’acte de llançament.

El veler volador BoatOne estava gelosament guardat a la base del Port Vell des de principis de març després d’haver-lo construït a Suïssa, tal com marquen les normes de la històrica competició, que data de 1851. Malgrat que, dies enrere, La Fura dels Baus va fer un espectacle per a l’equip i les seves famílies en el qual es va descobrir el buc, no va ser fins ahir quan es va poder veure amb tot detall els foils amb els quals l’AC75 es desplaça a 50 nusos sobre la superfície (uns 100 quilòmetres per hora).

L’encarregada de batejar el vaixell va ser Chiara Bertarelli, filla de l’amo d’Alinghi Red Bull Racing, que va estavellar una ampolla de xampany que li havia entregat l’enxaneta dels Castellers de Sarrià, que van aixecar un pilar de quatre amb diversos membres de l’equip de vela com a pinya.

A l’esplanada de la base, els 150 membres de l’equip helvètic van seguir entusiasmats la celebració del llançament. A les 14.18 hores, el buc es va enfonsar per primera vegada a les aigües del port entre crits de joia d’enginyers, esportistes, analistes, entrenadors i la resta del grup.

Notícies relacionades

"Ha sortit el vaixell que ha sortit, no sé si és extrem o no, però és un AC75 fruit d’un grup de disseny en què hem treballat aquests tres anys amb molt bon ambient i és competitiu per navegar en tota mena de condicions, amb més o menys vent i amb més o menys onades", va explicar en una entrevista amb aquest diari el dissenyador d’Alinghi Marcelino Botín, un dels enginyers navals més prestigiosos del món.

D’aquí a uns dies, ja es posaran les veles del BoatOne de l’Alinghi perquè comenci a entrenar-se davant el litoral barceloní. De moment, no l’acompanyarà cap altre AC75, ja que l’italià segueix al seu país i el neozelandès d’Emirates Team New Zealand encara s’ha d’avarar i transportar per vaixell Europa. Americans, britànics i francesos encara no han revelat quan ho faran amb els seus.