EUROLLIGA DE BÀSQUET

Un triple enorme de Laprovittola porta l’èxtasi al Palau

El Barça bat el Maccabi després d’una intensa batalla i s’assegura el ‘play-off’. Els blaugrana tindran el factor camp a favor guanyant l’Asvel en l’últim partit.

Un triple enorme de Laprovittola porta l’èxtasi al Palau

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El Palau Blaugrana va viure ahir una altra nit de màgia que va acabar de la millor forma possible. Un enorme triple de Laprovittola a cinc segons del final va desnivellar una meravellosa batalla davant el poderós Maccabi (92-89). La victòria assegura el play-off de forma matemàtica per als blaugrana, que també acaricien el factor camp per als quarts. El segellaran si guanyen l’últim partit a França contra el Asvel, el penúltim classificat.

Abans del duel, un centenar de persones es va concentrar als voltants del pavelló en suport a Palestina, mentre que els Dracs van estar en silenci el primer minut. Durant el matx hi va haver càntics de "No al genocidi", "Llibertat d’expressió" i "Palestina lliure". Els Mossos van prohibir les banderes palestines, però no les d’Israel.

Visitava el Palau un ogre avalat per les seves estadístiques. El Maccabi acumulava 17 victòries consecutives en totes les competicions amb sis triomfs seguits a l’Eurolliga i una mitjana de 92,5 punts anotats en aquesta ratxa. La igualtat va presidir el primer quart, finalitzat amb 19-19 i els primers esclats de Baldwin, l’MVP del mes de març. Jasiel Rivero es va engegantir a la zona i l’equip israelià va aconseguir un parcial de 4-11 que va portar Grimau a aturar la sagnia (23-30, m. 13). El Barça va reaccionar i el duel es va tornar a equilibrar gràcies a Da Silva i Abrines, que van permetre als locals arribar al davant al descans (44-43).

Tres triples de Parker

La millor versió del Barça va arribar en el tercer quart amb l’explosió de Jabari Parker. L’aler de Chicago no havia anotat ni un punt fins al minut 24. Llavors va encistellar el seu primer triple i en va encadenar tres de consecutius. Nou punts en 79 segons van provocar el temps mort de Katash (60-52, m. 25).

Baldwin va tornar a aparèixer per deixar el seu equip set avall al final del tercer parcial. Quedava l’últim acte i l’inici no va poder ser pitjor. Quatre punts seguits del Maccabi i temps de Grimau amb només 34 segons disputats. De poc va servir. Dibartolomeo es va afegir a la festa israeliana i el conjunt groc va capgirar el marcador (75-76, m. 33).

Lluny d’intimidar-se, el Barça es va aferrar al trident format per Vesely, Parker i Abrines per continuar competint. Un parcial de 7-0 coronat per un triple de l’escorta balear va portar l’èxtasi al Palau (87-85, m. 37). Quedava rematar la feina i el matx va entrar en una ruleta russa d’errors i encerts amb el Palau entregat al seu equip.

Baldwin va aprofitar una pèrdua de Satoransky per recuperar les taules (89-89) a 27 segons del final. Era el moment dels herois i allà es va alçar Laprovittola per segellar el triomf amb un triple descomunal que no va poder contrarestar Baldwin en l’última possessió.

Barça: Satoransky (2), Laprovittola (15), Kalinic (4), Da Silva (10) i Vesely (17) –quintet inicial-; Parker (14), Ricky (4), Willy (9), Abrines (17), Jokubaitis (-) i Nnaji (-).

Notícies relacionades

Maccabi: Brown (6), Baldwin (22), Colson (7), Cohen (-) i Nebo (14) –quintet inicial–; Cleveland (6), Web III (5), Sorkin (-), Dibartolomeo (12), Rivero (8) i Blatt (9).

Parcials: 19-19, 25-24, 26-20, 22-26.