EUROLLIGA

Una altra debacle del Barça, ara amb el Panathinaikos

Els blaugrana van encaixar la tercera derrota consecutiva, van desaprofitar una renda de 15 punts i amb prou feines van igualar el ‘basket-average’.

Una altra debacle del Barça, ara amb el Panathinaikos

joan domènech

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Terrible setmana del Barça que compromet els avantatges de camp en les futures eliminatòries; primer amb una inacceptable derrota amb el Breogán a l’ACB i després amb les dues consecutives de l’Eurolliga. En la visita al Fenerbahçe es va perdre el basket-average i a la pista del Panathiniakos amb prou feines es va igualar (89-81).

Després de malgastar un avantatge de 15 punts en el segon quart, sucumbia de 13 (89-76) a 41 segons del final. Abrines va anotar dos punts i Laprovittola va rebre una falta a tres segons. Va encertar el primer llançament, va tirar a fallar el segon i va arrencar una altra falta que li va permetre igualar els 8 punts de diferència de la victòria del Palau (80-72).

Salvar el basket-average era el trist i insuficient consol d’un Barça feble fora de casa, sacsejat a Atenes per un rival que havia vençut en els últims 10 enfrontaments i que s’ha convertit en un rival directe. Ho és també el Mònaco i no ho és, de moment, el Fenerbahçe perquè Mirotic va donar un cop de mà a Milà per frenar els turcs.

Havia mostrat el Barça un propòsit d’esmena del viatge a Istanbul amb un bon ritme anotador en la primera meitat, calcant la puntuació (23). A l’ajustar la defensa en el segon quart, es va distanciar del marcador. Nunn va quedar lligat de mans i el cabal grec es va assecar, mentre la segona unitat blaugrana va regar la zona verda. Ricky Rubio, amb dues cistelles seguides, i Vesely van estirar la màxima diferència blaugrana (31-46). La primera envestida l’havia sufragat el Panathianikos amb set punts seguits (del 17-23 al 24-23), però a continuació va engolir 16 punts visitants.

El fre del descans

La segona envestida blaugrana la va frenar el descans (34-46). El grup de Grimau es va refredar malgrat que la temperatura de l’OAKA havia pujat. I més que pujaria. El bon to de Ricky només va ser correspost per Willy i Vesely, però ni ells ni ningú va defensar amb la ferocitat exigible. Els grecs van començar a capturar rebots i tenir segones opcions de llançament. Nunn va doblar els seus 9 punts en el tercer quart, i amb ell van despertar Mitoglou i Sloukas.

El Barça va donar facilitats enrere i Grimau va acabar desesperant-se, com els seus jugadors, amb el desigual tracte arbitral. Dues tècniques va veure el tècnic que li va treure Mehdi Difallah, més pendent de la banqueta blaugrana que de la zona verda, on es multiplicaven els braços fins a tombar el marcador.

Notícies relacionades

Panathinaikos: Grant (9), Nunn (22), Grigonis (8), Mitoglou (19), Lessort (13) –cinc inicial-, Sloukas (16), Juancho, Balcerowski, Kalaitzakis, Vildoza.

FC Barcelona: Satoransky (12), Jokubaitis (6), Kalinic (4), Parker (9), Vesely (13) –cinc inicial–, Willy (13), Da Silva (2), Laprovittola (6), Rubio (4), Abrines (12).