Copa de la Reina

El Barça es corona contra l’Athletic i es planta a la final (2-1)

Amb els gols de Mariona i Patri, l’equip blaugrana va sentenciar una eliminatòria que ja tenia encaminada en el partit d’anada.

El Barça es corona contra l’Athletic i es planta a la final (2-1)

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La reina va tornar a casa. Alexia Putellas va rebre l’afecte de la seva gent, del seu estadi, el que no vol deixar de trepitjar. Va tornar a sentir com la grada corejava el seu nom, com les més petites embogien al veure-la escalfar a la banda i els aplaudiments quan va entrar al rectangle de joc. No hi havia millor moment per tornar. De nou, el domini del Barça va ser clar. Les blaugrana es van obrir pas fins a la final de la Copa de la Reina, on ja les esperava la Reial Societat, amb un partit eficient contra l’Athletic Club (1-0).

Amb l’ampli resultat del partit d’anada (0-3), poc calia discutir al Barça el seu bitllet a la final. El partit, més un tràmit que un duel, es va concloure sense més ni més. El partit va ser irremeiablement igual que tots els anteriors: les blaugrana no van deixar anar la pilota.

Mariona en va fer el primer als 20 minuts de partit. Va xutar a les mans de Quiñones, que va rebutjar la pilota que va caure sobre la bota dreta de Mariona que aquesta vegada no va arriscar i va creuar la pilota al pal llarg. Totalment impossible per a la portera que veia que, una nit més, no podria evitar la fam golejadora d’aquest equip. Les lleones van intentar respondre els cops. Algun resalt de l’Athletic, amb alguna escapada rebel però no van ser més que un intent frustrat de remoure un partit que el Barça tenia controlat.

Tensió

En el segon temps, les locals van mantenir la tensió, mentre les basques, molt de tant en tant, ho van continuar provant. Fins que Pinedo va veure porteria amb un gol d’aquests que la foto dona per a portades. Sandra Paños va volar, es va estirar com un xiclet, però no va arribar al petit racó a l’escaire per on la basca va colar la pilota.

Amb l’empat, Alexia es va treure el pitet. Mentre s’ajustava la diadema, mirava com Clàudia Pina s’acostava a la banda per donar-li el relleu. La imatge es repetia. En el seu primer retorn al Johan Cruyff, després de 9 mesos parada per culpa de la ruptura del lligament encreuat, Alexia esperava a la banda nerviosa. El 30 d’abril del 2023, de lluny veia com Pina s’anava acostant, amb més pressa que interromp, per donar-li entrada. Gairebé un any després, la de Montcada i Reixac va tornar a cedir-li el testimoni.

Alexia va trepitjar la gespa entre crits de joia. Ja havia disputat uns minuts prèviament en el seu redebut contra la Reial Societat en lliga, però el Johan l’esperava. La seva capitana, aquesta que encara no ha respost a la gran pregunta. ¿Seguirà en el Barça la temporada que ve? Per donar el sí, que sempre ha sigut la seva opció predilecta, necessitava curar-se de la lesió. Feina feta. Ara, en els pròxims mesos, la batalla és una altra.

Patri Guijarro va tancar el partit amb un autèntic míssil a l’altura del punt de penal. Va rebentar la pilota que gairebé va empènyer Quiñones dins de la porteria. Un gol de poder, d’autoritat, per a un Barça que ja sap que el 18 de maig té una cita important al calendari. Una final més que acosta l’equip dirigit per Jonatan Giráldez al seu gran objectiu. Ho volen guanyar tot, ser campiones de campiones, i després de la victòria contra l’Athletic la possibilitat és més viva que mai.

Barça: Paños; Bronze (Rolfö, m.65), Marta, Engen, Ona Batlle; Aitana, Patri, Pina (Alexia, m.65); Bruna (Dragoni, 65), Salma (Vicky, m.78) i Mariona (Brugts, m-78).

Notícies relacionades

Athletic: Quiñones; Elexpuru, Landaluce (Amezaga, m.80), Maddi, Bibi, Nerea (Gara, m.56); Mariana, Itxaso (Oguiza, m.54), Pinedo; Azkona (Sanadri, m.54) i Zugasti (Zubieta, m.80).

Gols: 1-0, Mariona (m.20); 1-1, Pinedo (m.63); 2-1, Patri (m.72).