Inici del Mundial de MotoGP

Àlex Márquez surt amb perfil baix

«El Marc continua sent fort, molt ràpid, en les corbes d’esquerra i frena com ningú» 

El«germaníssim» no pensa aixecar la veu fins que no ho tingui tot controlat. El seu primer any amb Ducati, la moto el portava a ell; ara ell controla.

Àlex Márquez surt amb perfil baix

EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

"Arrenco de forma molt positiva, molt, tot i que prefereixo iniciar el Mundial amb perfil baix", va comentar Àlex Márquez, líder, malgrat la presència del seu germà Marc, de l’equip Gresini Racing Team Ducati, hores abans de batejar el campionat. "Prefereixo sortir amb perfil baix que pensar que seré a dalt i, després, fotre’m una patacada de nassos; millor anar a poc a poc, de menys a més", va insistir ahir el jove de Cervera (Lleida), de 27 anys, guanyador l’any passat de la carrera en l’esprint a Silverstone (Anglaterra), un dels traçats mítics del Mundial.

"Arribaran moments durs, difícils, però la primera actitud, el primer pensament, és que m’anirà bé quan em posi a lloc, i espero que passi en els primers grans premis, ja que aquest any ja soc amo de la meva moto, del meu destí, no com l’any passat, quan encara era novell amb la Ducati. Aquest any ja la tinc dominada", va continuar explicant el bicampió del món de Moto3 i Moto2.

Quan se li planteja si, en una categoria amb tants campions i motos oficials, és bo arrencar amb perfil baix, el petit dels Márquez Alentà no es mossega la llengua: "Prefereixo començar amb certa cautela i modèstia i anar creixent, que no pas ser el campió d’hivern, dels primers tests, i després no aparèixer en tot l’any pels primers llocs. No seria la primera vegada que això li passa a algú. Prefereixo plantejar-me, d’inici, objectius realistes". Considera també que caldrà esperar tres o quatre carreres per saber on és tothom, "tot i que crec que els que poden guanyar carreres seran els mateixos que l’any passat".

Compartir informació

A l’hora de compartir equip i informació amb el seu germà Marc, l’Àlex assegura que no han parlat gaire dels aspectes tècnics de la Ducati. "És molt difícil quan estàs absolutament centrat en tu, en saber què necessites i com aconseguir-ho, compartir informació i, sobretot, sensacions amb algú com el Marc, que té moltíssima experiència i, a més, pilota molt diferent de tots nosaltres".

Notícies relacionades

Això sí, l’Àlex insisteix, lluny de l’admiració, que el Marc continua sent fort en moltíssims punts. "Ja ens va ensenyar la seva velocitat real en l’últim test d’aquí, a Qatar, quan ho va tenir tot a punt. I, en aquest sentit, és difícil ajudar-lo. El que sí que he fet ha sigut mirar les seves dades, comparar-me amb ell, continuar aprenent d’ell i veure on l’he d’imitar per millorar".

"Les corbes d’esquerres", va recordar l’Àlex, "continuen sent el seu punt fort. Va molt, molt ràpid. En les frenades continua sent el campioníssim que és i pot ser que, com que encara té molt d’estil Honda, pateixi a l’hora de treure una volta de quali. Aquest és un moment en què t’has d’inspirar només en el teu instint. Has de parar el cervell i només pensar a arriscar al màxim i treure el temps. Fins que no s’adapti a l’estil Ducati, serà difícil que aconsegueixi alguna pole, però cada vegada està més a prop de poder-ho aconseguir".