FUTBOL

Xavi diu que hi ha opcions a la Lliga, però farà canvis contra el Mallorca

Xavi diu que hi ha opcions a la Lliga, però farà canvis contra el Mallorca

Alejandro García / Efe

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb els dos finalistes de Copa s’haurà enfrontat el Barça abans de jugar contra el Nàpols, el plat fort. Va visitar l’Athletic a Bilbao i rep el Mallorca en l’excepcional horari de divendres (21.00 h), com si les autoritats televisives s’haguessin apiadat dels barcelonistes perquè preparin bé la salvació de la temporada. L’econòmica, si més no. El pressupost espera l’entrada de 10,5 milions per l’accés als quarts de final de la Champions.

No és estrany, per tant, que Xavi vulgui filar molt prim en l’alineació. El missatge que desitjava traslladar era que "la Lliga no està perduda" i que l’empat de Bilbao (0-0) va ser una patinada corregible.

Però alhora que reclamava prioritat per al duel de Lliga, va anunciar no obstant que faria rotacions entre els més espremuts (Gündogan, Kounde, Lewandowski lideren el minutatge). La finalitat, va sostenir, era preservar-los del risc d’una lesió, com li ha passat a Pedri, i no pel compromís del Nàpols. No té gaire maniobra amb les baixes de Balde, Pedri, De Jong, Gavi, Ferran i Marcos, que podria rebre l’alta, inactiu des del novembre, i el sancionat Araujo.

Fluix visitant

Notícies relacionades

"El Mallorca ve d’eliminar la Reial Societat i de vèncer el Girona", va ressaltar Xavi per reivindicar la importància que concedeix al quadro de Javier Aguirre, el nom del qual, només pronunciar-lo, li suscita "un somriure" per la bona persona que sembla ser. El Mallorca amb prou feines ha tret 8 punts dels 39 disputats com a visitant. Només va guanyar a Balaídos el Celta.

Millor opinió té Xavi del seu president, que el va contractar el novembre del 2021. Laporta complia ahir tres anys del seu segon mandat: "És el millor president de la història del Barcelona i ha de demostrar-ho una altra vegada. És un líder, és positiu, i si algú pot treure el Barça d’aquesta situació és ell".