"Si no fos Xavi, ja hauria fet fora l’entrenador"

Joan Laporta va defensar el mite barcelonista per sobre dels resultats fins al punt d’alliberar l’entrenador de la destitució, passi el que passi, en una entrevista a RAC-1. Una entrevista plena de crítiques: al Madrid, la Superlliga, Nike i Montjuïc, entre d’altres.

"Si no fos Xavi,  ja hauria fet fora l’entrenador"

ALBERT GUASCH

5
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Joan Laporta va deixar clar que la figura de Xavi li mereix un respecte especial. Fins i tot enmig de resultats adversos i un joc decebedor. El tracte és tan reverencial que en una entrevista ahir en el programa de Jordi Basté a RAC-1 va assegurar: "Mai em va passar pel cap destituir-lo", però que si fos un altre, la seva sort seria diferent. "Si no fos Xavi, ja hauria fet fora l’entrenador", va dir.

El president blaugrana va remarcar que Xavi, pel seu barcelonisme, sempre li ha posat les coses fàcils. I que passi el que passi, no el rellevarà del seu lloc. "Vull que continuï fins a final de temporada. No es mereix que el destituïm", va manifestar. Si funciona la fórmula de dimissió en diferit, "depèn de Xavi. Vull que acabi bé. No tinc dubtes sobre la seva motivació, ni de la implicació dels jugadors", va insistir el president, que va abordar diverses qüestions, més enllà de la dimissió en diferit del tècnic.

EL SUBSTITUT DE XAVI.

Les preguntes sobre el possible successor de Xavi van saltar immediatament: "L’entrenador que vindrà sap que en el Barça tenim una manera de jugar genuïna, que és la que agrada als culers, però l’entrenador ha de tenir certa trajectòria i la seva personalitat. Això està en mans de Deco. Jo no he parlat amb cap entrenador. Les opcions estan acotades, però això cal preguntar-ho a Deco".

Un relat que sembla descartar la figura de Rafa Márquez, tècnic del filial, però no va voler explicitar-ho. "Márquez no està descartat. Està fent una molt bona feina. S’està formant en el casa i això és un actiu que té el Rafa". A més, el president va deixar una altra idea: "Vindrà un entrenador amb certa trajectòria tret que vulguem prendre una decisió més imaginativa".

ATACS AL MADRID.

Va aprofitar l’ampli eco que proporciona l’emissora més escoltada a Catalunya per disparar contra el Madrid. "No s’està portant bé. Fan un exercici de cinisme que no és acceptable", va dir en relació amb el cas Negreira. "El jutge Joaquín Aguirre ha estès el procés d’instrucció a instàncies del Madrid. I el Madrid no pot parlar gaire perquè durant 70 anys mira qui ha estat al capdavant dels àrbitres: socis o aficionats del Madrid". De passada, va atacar la tele del club blanc. "El que està fent Real Madrid TV és una vergonya. I va ser una vergonya el que va passar el dia de l’Almeria, i van dient que els àrbitres ajuden el Barça".

PILOTES FORA EN EL CAS NEGREIRA.

"No tinc ni idea del senyor X de Negreira. Aquest assessorament ve de l’època de Núñez. Nosaltres hem aportat la documentació de tots els anys que s’estan jutjant. Era una assessoria tecnicoarbitral. Tots els àrbitres que han comparegut han deixat clar que Negreira no tenia cap decisió en els àrbitres. Estic segur que el Barça en sortirà absolt. És una campanya orquestrada, no només pel Madrid, també per LaLiga", va dir el dirigent.

PRESSES AMB LA SUPERLLIGA.

Per primera vegada, Laporta va obrir la possibilitat de marxar de la competició europea que apadrina juntament amb Florentino Pérez. De fet, va sorprendre a l’assegurar que confia que es posi en marxa la temporada vinent, la 2024-25 a tot estirar, tot i que sigui sense els clubs anglesos. "Si no és a partir de la 2024-25, serà en la 2025-26. I si no, m’ho replantejaré tot. A mi, que no vinguin els anglesos, em rellisca. Ja tenen la seva Superlliga, que és la Premier. A un club que li fas una proposta que només per participar guanyarà 100 milions, això no es guanya ni conquistant la Champions. Serem 16 o 18 equips. Barça, Madrid, Inter, Milan, Nàpols, Roma, Marsella, tres holandesos, Bruges, Anderlecht...". La Roma i el Feyenoord se’n van desmarcar unes hores després.

‘NO’ A LA SOCIETAT ANÒNIMA.

Res genera més temor en la borrosa oposició a Laporta que el fantasma de convertir el club en SA. De fet, no són poques les veus que consideren que parcialment ja ho és. Laporta va ser taxatiu. Fins i tot va descartar l’exemple del Bayern, que fusiona la via mixta entre els socis i les empreses. "El model associatiu és només del Barça i jo soc garant que el Barça no serà una SAD. Els inversors valoren molt aquest sentiment dels socis, és una cosa singular. Tampoc volem ser una cosa mixta com el Bayern. Per a mi és un model equivocat", va precisar.

L’ETAPA FOSCA.

Respecte a la part econòmica, Laporta va lamentar que es practiqui "el catastrofisme sobre com està l’entitat". "Portem 2 anys i 8 mesos i hem salvat el club econòmicament. Si aquest any aconseguim el pressupost que ens hem fixat, haurem deixat enrere l’etapa més fosca del club. I si complim amb el pressupost, tindrem fair play per reforçar millor la plantilla", va afirmar convençut.

EL RELLEU DE NIKE.

EL president del club blaugrana es va referir a la situació amb Nike i a un possible canvi de marca per a la indumentària. "Tenim una situació que no és la volguda, perquè no ens reposen material i perquè els competidors ens paguen el doble del que ens paga Nike". No va voler confirmar l’oferta en aquest sentit de Puma. "Estem valorant si es pot rescindir. Sumem 20 anys i escaig, però en els moments difícils, Nike no s’ha presentat. Quan els hem dit que el mercat ens paga molt més, han fet un esforç, i els ho agraïm, però no és suficient". No va descartar la creació d’una marca pròpia que fabriqui les samarretes, prescindint de qualsevol gegant del sector. Una opció que sembla complexa.

Notícies relacionades

DÈFICIT A MONTJUÏC.

No estan sortint els números i va endolcir el suport de l’aficionat. "L’aforament és la meitat del Camp Nou. L’afició està donant tot el suport i més, la visibilitat és la que és. No és el camp més adequat per al futbol, i el ticketing està generant el que pot generar". Corre pressa tornar al Camp Nou.

Temes:

FC Barcelona