NOU INQUILINS A LA INFERMERIA

Ferran Torres se’n va plorant a causa d’una lesió muscular

Tot just havia començat el partit. Era el minut 4. I el davanter es va estirar a la gespa, abatut i desolat. Va abandonar Montjuïc entre llàgrimes, conscient que s’havia trencat

La plaga no s’acaba: 17 jugadors s’han lesionat; 11, amb trencaments musculars

Ferran Torres se’n va plorant a causa d’una lesió muscular

marcos lópez

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Fins a nou jugadors estan ara mateix a la infermeria del Barça, senyal que aquesta plaga que el castiga no sembla tenir final. I l’últim que va creuar aquesta porta va ser Ferran Torres. Amb prou feines havia començat el partit contra l’Osasuna, instal·lat ja definitivament en l’onze inicial. I en el minut 4, es va deixar caure a la gespa. Quan es va aixecar plorava sense parar, conscient que aquesta lesió muscular que havia patit era greu. "Té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta", va informar ahir el club.

Tan greu era que va haver d’abandonar el terreny de joc escortat pel metge i el fisioterapeuta, vessant inacabables llàgrimes. Eran llàgrimes de dolor físic. I dolor emocional perquè ve un complicat calendari i ell haurà de veure-ho des de fora quan ara ja ningú li discutia el seu rol al Barça. Sortia abatut de la gespa, rebent el gest carinyós de Jagoba Arrasate, el tècnic de l’Osasuna, mentre Xavi ordenava el canvi. Va entrar Fermín per Ferran. I a Fermín el va treure, no obstant, en la segona part el tècnic per donar entrada al decisiu revulsiu de Vitor Roque.

Vuit caiguts al gener

A més, Xavi havia donat descans a l’exjugador del Manchester City en el duel contra el Vila-real. Volia protegir-lo, però, al partit següent, es va trencar. És el vuitè jugador que entra a la infermeria aquest mes de gener: Cancelo, Iñigo Martínez, Raphinha, Christensen, Balde, Sergi Roberto, João Félix en l’entrenament de dimarts i Ferran en el matx d’ahir. "És una pena això de Ferran, és una pena, és una pena...", es lamentava, una vegada i una altra, el tècnic, assumint que l’absència del davanter serà decisiva en les pròximes cites del Barça, començant aquest dissabte a Vitòria davant l’Alabès.

"Li vam donar descans l’altre dia perquè venia amb una acumulació de fatiga ja que es tracta d’un jugador que té una alta intensitat en el joc. Pocs com ell piquen a l’espai. I fan esforços d’alta intensitat", va argumentar l’entrenador.

"És una pena. Se’ns ha lesionat i és una pena. Estava en un bon moment, es notarà la seva baixa", va indicar Xavi, recordant que el mes de gener s’han disputat nou partits, cosa que ha dificultat, molt, la rotació a la plantilla amb tant lesionat.

Però el Barça, que ha perdut aquest agitat mes la Supercopa i la Copa del Rei, a més d’estar lluny a la Lliga, és un equip feble i vulnerable. No només en el marcador, tot i que ahir va tornar a l’1-0, aquesta ajustada xifra que el va guiar la passada temporada a la conquesta de la Lliga, sinó que no té ni capacitat econòmica per fitxar, sostingut, almenys, en el primer i valuós gol de Vitor Roque des de la seva estrena.

"El calendari és criminal"

Notícies relacionades

Fins a 17 jugadors han passat o estan a la infermeria. Ara mateix n’hi ha nou, tot i que Xavi confia a recuperar, almenys, dissabte Iñigo Martínez, que va patir a Barbastre una recaiguda de la lesió muscular. El veritable problema és aquest. Fins a 11 futbolistes han tingut problemes musculars, símptoma d’aquesta fragilitat. De fet, només n’hi ha cinc a la plantilla (Iñaki Peña, Gündogan, Oriol Romeu, Fermín i Vitor Roque, l’últim a arribar) que no han necessitat l’ajuda de Ricard Pruna, el metge que va rescatar Xavi per al Barça a la seva arribada.

"Jo ho atribueixo al calendari, hem tingut 9 partits en 28 dies. És un calendari criminal", va dir el tècnic, intentant esquivar la polèmica al voltant de la preparació física. "És normal que passi", va sentenciar Xavi.