tennis

Alcaraz salva un partit difícil davant Sonego a Austràlia

El número 2 mundial va aconseguir una victòria treballadíssima davant l’italià en quatre sets. El seu pròxim rival serà el xinès Juncheng Shang, de 18 anys

jaume pujol-galceran

2
Jaume Pujol-Galceran

Carlos Alcaraz va igualar ahir el seu millor resultat en l’Open d’Austràlia a l’assolir la tercera ronda després de desfer-se d’un rival dur com l’italià Lorenzo Sonego, al qual es va imposar per 6-4, 6-7 (4), 6-3 i 7-6 (3). El número 2 mundial es va mostrar molt sòlid, agressiu i contundent en un partit espectacular per imposar-se a un rival que el va posar a prova, després del seu fàcil debut davant el francès Richard Gasquet en primera ronda.

Alcaraz es va haver d’esperar més del previst al vestidor abans d’entrar a la Rod Laver Arena perquè el partit anterior entre Iga Swiatek i Danielle Collins es va allargar gairebé tres hores. Primer per la pluja, que va obligar a tancar el sostre de la central, i després per la batalla que van mantenir la tennista polonesa i la nord-americana, que va disposar en el tercer set d’un avantatge de 4-1, abans que l’actual número 1 remuntés per imposar-se per 6-4, 3-6 i 6-4.

El tennista murcià va entrar a la pista disposat a encarar un partit davant un rival resistent, sòlid i elèctric en el seu joc, que sabia que podia complicar-li la vida en qualsevol badada que tingués. Alcaraz, que jugava per primera vegada en la sessió matutina del torneig, no volia sorpreses davant el tennista italià (46è mundial), que l’havia guanyat en l’única ocasió, que es van enfrontar a Cincinnati el 2021, per 6-3 i 7-6 (6).

Alcaraz va fer el primer break (4-3) per agafar prou avantatge per apuntar-se la primera mànega en 52 minuts. Sonego no es va ensorrar. Al contrari, va continuar lluitant fins a forçar el tie-break que es va apuntar per igualar el partit i anunciar al número 2 mundial que estava disposat a complicar-li la vida. Qualsevol sorpresa la va evitar Alcaraz en la sortida del tercer set, aconseguint de sortida el primer break (2-0) que li va permetre mantenir l’avantatge i apuntar-se la mànega amb un últim joc en blanc i un crit de "¡vinga!" per celebrar-ho amb la seva llotja.

Jugades espectaculars

Sonego no es va rendir malgrat cedir el servei en el primer joc del quart set. Li va trencar per primera vegada en el torneig a Alcaraz en el joc següent i va mantenir la igualtat fins a un altre tie-break. Un set amb jugades espectaculars de tots dos que el tennista murcià va tancar amb una rematada final (7-3) després de tres hores i 25minuts de batalla.

El seu pròxim rival serà el xinès Juncheng Shang, de 18 anys, que va superar l’indi Sumit Nagal (2-6, 6-3, 7-5 i 6-4). Shang, 160è del món, va rebre una invitació per disputar aquest Grand Slam i serà la primera vegada que disputi una tercera ronda en un gran. Alcaraz va admetre que no el coneix "gaire". "Té nivell i he d’estar concentrat i posar a la pista el meu millor tennis. Mai he jugat contra ell, ni tampoc he entrenat, veuré algun partit seu per conèixer alguna cosa del seu joc. Pel que he vist, em sembla un jugador increïble i que està llest per tenir bons resultats", va avisar.