En la tercera ronda de la FA Cup l’equip de Klopp va superar el d’Arteta, que s’enfonsa en una crisi de resultats. El City es va passejar i recupera lesionats destacats

ALBERT GUASCH

2
Albert Guasch

El Manchester City va superar de manera plàcida el Huddersfield, de la segona divisió anglesa, en la tercera ronda de la FA Cup (5-0) i va poder donar els primers minuts després de la seva lesió a Kevin de Bruyne, absent durant quatre mesos. També va tornar l’extrem Doku, i diversos jugadors de l’Acadèmia van sumar minuts. Algun fins i tot va debutar. Tarda tranquil·la, doncs, per a Pep Guardiola.

Menys alegre va ser el dia per a Mikel Arteta. El seu Arsenal va caure eliminat pel Liverpool a l’Emirates (0-2) i prossegueix la seva mala ratxa de resultats. Fa quatre partits que no guanya. No només ha caigut del liderat a la quarta plaça de la Premier, sinó que ara s’acomiada prematurament de la FA Cup. Els de Jürgen Klopp, al capdavant de la taula de la Lliga anglesa, van fer fora els londinencs amb gols en pròpia porteria del defensa polonès Kiwior i ja en el temps afegit, del colombià Luis Díez.

Aquest era el duel més interessant de la sempre trepidant copa anglesa. Els dos equips van apostar per posar sobre la gespa una majoria de titulars. L’Arsenal va malgastar diverses oportunitats en la primera meitat i va haver de pagar les conseqüències quan un tir lliure del capità del Liverpool, Trent Alexander-Arnold, va rebotar al cap de Kiwior en el minut 80.

El Liverpool va oferir una clara millora després del descans i l’exèrcit de 7.000 aficionats que va viatjar a Londres va ser recompensat amb els dos gols tardans.

Klopp, feliç

"Vam canviar les coses internament en l’entretemps, vam sortir, vam jugar a futbol i vam crear oportunitats que vam aprofitar", va comentar Alexander-Arnold. "Hi va haver moments en la primera meitat en què vam ser una mica ingenus".

Klopp va proclamar la seva felicitat després del partir, en què va fer debutar un parell de joves del planter, Conor Bradley i Bobby Clark. "N’estic superorgullós. Era un sorteig superdifícil. Potser el més difícil que hauríem pogut tenir. Vam estar molt ficats en el partit en la segona part. Vam marcar els gols i vam posar els nens. Vam lluitar durant 95 minuts. Ara, després del partit de dimecres, tenim les vacances d’hivern que ens aniran bé".

Arteta, per la seva banda, va lamentar els errors de cara a porteria, una constant dels últims partits, segons ell. "Vam tenir moltes ocasions, però no les vam saber capitalitzar. Per guanyar partits necessitem ser més eficients", va assenyalar el tècnic de l’Arsenal.

En el partit del City, van marcar Phil Foden i Julián Álvarez abans del descans i van rematar la feina el mateix Foden, Doku (tornada triomfal) i Jackson en pròpia porteria després d’un intent de passada d’Oscar Bobb, un habilidós extrem de la pedrera al qual Guardiola està donant minuts últimament.

Sobre De Bruyne, Guardiola va dir que després de només fer-lo escalfar en l’últim partit de la Premier, va pensar que el més convenient era donar-li uns quants minuts. "Vaig pensar que era millor que jugués a la segona part quan el partit estigués més obert. Kevin és una cosa única al món. Per a ell jugar 30 minuts va ser perfecte, igual com Doku. Va ser una bona tarda per a tots nosaltres", va reflexionar l’exblaugrana.