El Barça regala una golejada als culers per Reis (9-1)

Les blaugrana s’emporten el derbi català en el primer partit de l’any. El conjunt de Jonatan Giráldez va arrossegar el Llevant les Planes amb una actuació superba

El Barça regala una golejada als culers per Reis (9-1)

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquestes ganes de guanyar. Aquesta necessitat de seguir endavant, d’anar ratllant coses de la llista i d’avançar. El Barça s’ha proposat el 2024 tornar a ser el millor equip d’Europa i, per aconseguir-ho, no hi ha partit que sigui un tràmit. A tots cal anar-hi a mort, malgrat que el rival no planti resistència. El favoritisme pot ser una benedicció o una creu. Fa anys que les blaugrana en disfruten, marquen les diferències i s’imposa partit després de partit. Contra el Llevant les Planes (9-1) van seguir el mateix guió i amb una nova golejada (una tradició ja en els partits de Lliga) es van imposar amb comoditat.

La superioritat del conjunt dirigit per Jonatan Giráldez va ser aclaparadora. Cada minut que se sumava al marcador era un pas més perquè les culers obrissin la llauna. I, als sis minuts de joc, Salma va marcar després d’una passada excepcional de Graham Hansen, que, un partit més, va ser letal i determinant.

Aitana, la batuta

Els més de cinc mil espectadors que van venir a celebrar el dia de Reis al Johan Cruyff sabien que els seus futbolistes els anaven a regalar un partidàs. Se sentia aquesta sensació de dia gran des que l’himne del Barça va ressonar per la megafonia. I després del gol de Salma va ser un no parar d’aplaudir i celebrar. El segon va arribar des dels 11 metres. Mariona va ser enderrocada dins de l’àrea i va ser la mateixa balear la que es va encarregar de sumar el segon de les blaugrana ajustant la pilota al pal dret.

El Barça va continuar dominant i Aitana va entrar en acció. La 14 culer va ser qui va portar la batuta del partit. Totes les accions van passar per ella, sempre marcant el tempo i apareixent de cap a cap del camp. Aitana sempre hi era ja sigui en defensa, en atac o per construir i progressar amb la pilota. Per alguna cosa és la millor jugadora del món. I, com no podia ser de cap altra manera, tampoc podia faltar a la seva cita amb el gol. Dins de l’àrea i després d’aprofitar una combinació estel·lar amb Graham Hansen, Aitana Bonmatí va giravoltar i, ballant sobre el fora de joc, es va girar per encarar i superar Nay Cáceres.

El Llevant les Planes va intentar regirar-se davant l’ofec a què l’estava sotmetent el Barça. Va tenir un parell d’ocasions que van agafar a contrapeu la defensa blaugrana i Sandra Paños va haver d’actuar sota pals. La solvència defensiva del Barça va tornar a donar ales a un equip que es va encomanar a la seva jugadora més desequilibrant. Graham Hansen va tornar a fer de les seves i, amb una volea d’escàndol, va superar Cáceres sense pietat just abans del descans.

El gol de l’honor

Notícies relacionades

En el segon temps, la dupla Claudia Pina i Patri Guijarro van fer de les seves. Totes dues van ampliar l’avantatge al marcador. Pina des de dins de l’àrea i a contratemps, mentre que Patri va marcar un golàs marca de la casa des del balcó de l’àrea.

L’equip comandat per Ferran no va voler anar-se’n amb les mans buides del Johan Cruyff i Allegra va aprofitar una distracció defensiva d’Ingrid Engen per fer el gol de l’honor per a l’equip visitant passada l’hora de partit. Minuts abans que Vicky López posés el 7-1 al marcador i embogís el Johan Cruyff que no deixava d’animar. Patri Guijarro, de córner, i Oshoala amb un llançament creuat des de dins de l’àrea van tancar el primer partit de l’any per al Barça. Any nou però mateixos costums per a les culers.