El Barça s’alleuja amb una soferta victòria a Kaunas

L’equip de Grimau, comandat per Laprovittola i Vesely, evita un fiasco més gràcies a una gran defensa en l’últim quart contra el Zalgiris.

El Barça s’alleuja amb una  soferta victòria a Kaunas

RAÚL PANIAGUA

2

Dimarts va caure a la pista de l’últim, l’Alba de Berlín (74-70), i ahir va estar molt a prop de sucumbir al camp de l’antepenúltim, un Zalgiris que volia aprofitar els dubtes del Barça però va acabar sucumbint contra els blaugrana a Kaunas (80-85). L’excel·lent encert exterior del primer temps i la substancial millora defensiva del segon van acabar animant l’equip de Roger Grimau.

El tècnic català esbufegava al final del partit després de sumar una victòria balsàmica. No va faltar gaire perquè el Barça encadenés la seva quarta derrota en cinc partits, però el Zalgiris es va ofuscar en l’últim quart (els lituans només van anotar 7 punts en els 10 últims minuts) i els blaugrana van tirar d’ofici per segellar el triomf, amb Laprovittola (18 punts) i Vesely (15) com a principals executors.

Parcial d’11-0

"El caràcter dels meus jugadors ha sigut la clau. Som un equip, de vegades brillen uns, de vegades d’altres, l’important és que tirem endavant el partit. Ara volem descansar i disfrutar de la victòria en aquest gran camp", va reflexionar un Grimau alleujat. L’entrenador necessitava aquest resultat, ja que estava patint la pitjor ratxa des que va arribar a la banqueta del Barça. Amb l’equip a la quarta plaça de l’ACB i molt allunyat del Madrid a l’Eurolliga, era vital guanyar a Kaunas per escapar-se de l’embús.

Griumau va demanar "tornar als conceptes bàsics" per sortir del túnel, però el Barça va tornar a mostrar-se massa irregular, tant capaç d’enllaçar excel·lents ratxes ofensives com de catapultar un rival ubicat a la zona baixa.

L’inici del xoc, amb un mat de Vesely i un triple de Kalinic, tenia bona pinta, però aviat va arribar un parcial d’11-0 dels lituans, comandats per l’exblaugrana Roland Smits. La sagnia va causar el primer temps mort blaugrana (11-2, min. 4). L’aturada va funcionar i el Barça va marxar per davant en el primer parcial (22-28).

Festival de triples

El conjunt blaugrana va tornar a encaixar un parcial letal, un 15-2 que va portar de nou Grimau a frenar el joc (37-30, m. 13). El xoc va entrar en un intercanvi de cops en el qual el Barça va sortir ben parat. Els blaugrana van marxar amb cinc a favor de diferència al descans (51-56) gràcies a l’encert del trident format per Vesely, Kalinic i Laprovittola, amb 12 punts cadascun i quatre triples del balcànic i l’argentí.

La igualtat es va mantenir en el tercer quart, però el Barça va reduir el percentatge d’encert i el Zalgiris va encarar per davant l’últim parcial. Birutis, expivot de l’Obradoiro, va ser un martell piló per al bloc català, que va viure tot el partit en una muntanya russa.

L’increïble 10 de 14 en triples del Barça de la primera part va donar pas a un 2 de 16 en la segona. Aquesta apagada va estar a prop de condemnar els blaugrana, però el seu rival va ser pitjor. El curtcircuit lituà, provocat també per la defensa blaugrana i la fortalesa en el rebot, va facilitar una victòria segellada amb els tirs lliures de Laprovittola i Satoransky.