Recuperar el prestigi

Recuperar el prestigi

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Sònia Gelmà

De la mateixa manera que al Barça es va celebrar haver esquivat la bola del PSG, més d’un a Nàpols devia somriure amb satisfacció al veure que el sorteig no els aparellava amb el Manchester City, el Madrid o fins i tot l’Atlètic. De fet, tot i que de tant en tant a algú se li escapi allò que el Barça és un dels millors equips del món, avui dia només és un tòpic en el qual es refugien alguns rivals gairebé per deferència. L’últim, Guillamón, dissabte passat després de l’empat a Mestalla. Resulta difícil sostenir aquesta afirmació després dels últims daltabaixos europeus.

El Barça continua portant l’etiqueta històrica de gran de la Champions, però ja no el temen. S’ho ha guanyat a pols. Fins i tot aquesta mateixa temporada, quan per fi ha tornat a les rondes eliminatòries, les derrotes a Hamburg amb el Xakhtar i a Anvers han allargat la seva imatge de vulnerabilitat.

Pensar que el Barça pot guanyar aquesta Champions és una cosa ara mateix d’il·lusos. Però sí que pot avançar en la seva reconstrucció, que diria Xavi, o com a mínim en la reconstrucció del seu prestigi europeu. La perspectiva actual no ens convida a l’optimisme, però els vuitens de Champions solen ser especialment enganyosos. Els dos mesos que transcorren entre el dia del sorteig i el dia del partit permeten canviar dinàmiques. En el cas del Barça, hi ha marge.

Notícies relacionades

Absència de cracs

I ja que Laporta assegura mantenir la confiança en Xavi, serà el tècnic el que ha de trobar com millorar l’engranatge del seu equip. Ja sabem que la qualitat individual dels davanters del Barça no augmentarà. El Barça no té cracs –ho és Lewandowski, però no sabem si tornarà– que puguin marcar diferències. Només queda progressar com a col·lectiu: ser més sòlids defensivament i rendibilitzar al màxim l’ajustat talent golejador. Veurem fins on s’arriba, però aquest és el repte de Xavi. Li queda mitja temporada per fer el pas endavant en joc que es va proposar al principi de la campanya. Nàpols pot suposar una nova oportunitat.