El PSG empata a Dortmund i se salva gràcies al favor del Milan

Mohammed Badra / EFE

1

El desenllaç del grup de la mort no va decebre. El suspens i la igualtat viscuts durant tota la fase de grups es van prolongar fins a l’episodi final. El PSG va estar a punt de patir una debacle, però el Milan li va donar un cop de mà. Els francesos van empatar en la seva visita al Borussia de Dortmund (1-1) i el quadro italià va remuntar contra el Newcastle (1-2). Els alemanys passen a vuitens com a primers i el bloc de Luis Enrique com a segon, igualat a vuit punts amb el Milan, al qual va derrotar a París (3-0) i va caure a San Siro (2-1). Aquesta diferència de gols va ser determinant.

Un gol més del Dortmund hauria expulsat de la Champions el PSG, que ho va passar malament a Alemanya. Adeyemi va avançar l’equip teutó (m. 51) i Zayre Emery (m. 56) va posar les taules cinc minuts després. Mbappé va estar a prop de donar la victòria als francesos, però el seu gol va ser anul·lat pel VAR (m. 76). L’astre estava en fora de joc per centímetres.

Aquest empat a Alemanya combinat amb un triomf del Newcastle hauria eliminat el PSG, però l’equip anglès va ser incapaç de mantenir l’avantatge obtingut amb el gol de Joelintón en el minut 33. Les garses es van enfonsar en la segona part i el Milan va remuntar amb els gols de Pulisic i Chukwueze, l’extrem del Vila-real.

Fiasco anglès

Amb aquests gols no en va tenir prou el Milan per avançar a vuitens, però sí que li van donar el pas a l’Europa League i van salvar la vida del PSG, que estarà en el sorteig dels vuitens de dilluns vinent al migdia com a segon de grup. L’equip de Luis Enrique serà un dels rivals més temibles per a Barça, Madrid, Atlètic i Reial Societat.

El Newcastle, mentrestant, repeteix el fiasco de dimarts del Manchester United, que també va acabar últim i va quedar fora de totes la competicions europees. Arsenal i City queden com a únics clubs de la Premier.