CaixaBank s’uneix a la Copa Amèrica com a patrocinador

L’entitat bancària esponsoritza tant l’equip femení com el juvenil espanyols, que competiran el setembre i l’octubre de l’any que ve en aigües del litoral de Barcelona.

CaixaBank s’uneix a la Copa Amèrica com a patrocinador

cristina buesa

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’empenta definitiva que necessitava l’equip espanyol de la Copa Amèrica de vela, el Sail Team BCN, va arribar ahir amb el patrocini de CaixaBank. L’entitat financera va anunciar així el seu "compromís i suport amb l’esport, com a part de l’ADN" de l’entitat, va proclamar el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, especialment satisfet per l’acord: "Compartim els valors d’aquesta competició i, a més, Barcelona es convertirà novament en la capital mundial de l’esport, com el 1992".

Els espanyols no compten amb equip en la categoria masculina, on només competeixen Nova Zelanda, Itàlia, els Estats Units, França, Suïssa i la Gran Bretanya. Però sí que competiran en categoria femenina i juvenil. Ho va recordar una de les presentadores de l’acte a Barcelona, la periodista esportiva Olga Viza. "Hi ha els colossos, però nosaltres tindrem dos equips", va celebrar.

A l’auditori de l’entitat bancària de Barcelona van traslladar el simulador del barco AC40 amb què les dues disciplines competiran al setembre i octubre de l’any que ve al litoral barceloní. Alguns dels regatistes que formaran part de l’equip espanyol de dones i joves (entre 18 i 25 anys) van demostrar als comandaments de la màquina com es navega amb aquests barcos voladors que leviten sobre el mar.

L’elecció definitiva de tots els esportistes del Sail Team BCN de les dues disciplines es coneixerà a finals de gener. La medallista olímpica Tamara Echegoyen i la regatista també olímpica Sílvia Mas van explicar com practicaven amb el simulador que els servirà per entrenar-se fora de l’aigua fins que no comptin amb un AC40 ja entrada la primavera. Quatre dels seus companys (Neus Ballester, Nico Martín, Marcos Fernández i Jaime Framis) van demostrar la complexitat de les maniobres sobre l’escenari i sobretot l’extraordinària complicitat que han de desplegar per aconseguir la màxima velocitat sobre les hidroales (foils).

Notícies relacionades

Precisament l’entrada de CaixaBank com a patrocinador oficial permet sufragar, entre altres aspectes, la compra del simulador i l’existència de l’equip, que estarà instal·lat al port d’Aiguadolç de Sitges. El team principal de l’equip, Guillermo Altadill, va explicar que la vela és "un esport mecànic, de tecnologia, i el fet que l’entitat bancària estigui a bord del projecte permet el simulador però, sobretot, arribar al gran públic i que es conegui la competició i es vibri".

Goirigolzarri es va felicitar també per la implicació del banc en la 37a edició de la Copa Amèrica de vela. "És un dia molt important per a nosaltres perquè aquest viatge ens portarà a arribar a l’èxit esportiu i a aprendre de l’esperit de millora dels esportistes. Sou un gran exemple a seguir", va afegir el president de l’entitat bancària. La cita juvenil (en la qual s’enfronten 12 equips) es realitzarà del 26 de setembre al 2 d’octubre, i la femenina, del 10 al 16 d’octubre, en el mateix camp de regates de la general, amb disputes de flota i també de match race, és a dir, barco contra barco.