La padelmania torna al Sant Jordi

L’emblemàtica instal·lació, que l’any passat va batre el rècord d’assistència amb 12.141 espectadors en una jornada, acull el «torneig més especial de tots els temps». L’organització espera 60.000 persones fins diumenge.

La padelmania torna al Sant Jordi

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Després d’un any esgotador i atapeït de proves, el millor pàdel del món torna a Barcelona. No hi ha cita al calendari tan apassionant com la del Palau Sant Jordi, que acull de nou el Master Final de World Padel Tour (WPT), "el torneig més especial de tots els temps", com proclamen els organitzadors. Des d’avui fins diumenge, l’emblemàtica instal·lació reunirà les 32 millors pales del rànquing masculí i femení, que aspiren a coronar-se mestres del 2023.

L’expectació és màxima: l’any passat es va batre el rècord històric d’assistència del pàdel en la jornada de semifinals de dissabte, amb 12.141 espectadors omplint de gom a gom el Sant Jordi. Aquella fita va ser el 17 de desembre del 2022, superant la xifra de 9.585 persones registrada el 21 de desembre de 2019, mesos abans de l’esclat de la pandèmia de covid-19.

Durant aquest 2023, l’estel·lar marca barcelonina va quedar polvoritzada a La Rioja Open de Argentina (13.723), el març passat, i en el Mendoza Premier Padel de Chile (13.932) del mes d’agost, però el Sant Jordi continua sent el lloc espanyol que més públic ha congregat.

Dissabte, dia gran

Les xifres es tornaran a posar a prova aquesta setmana i tot apunta que dissabte se superaran de nou tots els rècords d’aforament. Ningú es vol perdre una cita especial per diversos motius, començant pel fet que serà l’última del circuit World Padel Tour després d’11 edicions. "És impressionant, tenim 40.000 entrades venudes en quatre dies. Esperem entre 55.000 i 60.000 persones. Hi haurà partits que no s’han vist en la vida. Que ningú s’ho perdi", va avisar ahir Ramón Agenjo, president de WPT.

Durant els dos últims anys, el WPT ha conviscut amb el Premier Padel impulsat per Nasser Al Khelaifi, el president del PSG, que, per cert, es va trencar els lligaments encreuats a l’octubre jugant a pàdel. A partir del 2024 s’unificaran els dos circuits després de l’acord entre Qatar Sports Investments i Damm per a l’adquisició de WPT.

Belasteguín, el mite absent

L’edició més internacional acaba a Barcelona després de passar per 14 països d’Europa, Amèrica i Àsia. En la categoria masculina, Coello i Tapia intentaran lluir el seu número u contra rivals poderosos com els superpibes Di Nenno i Stupaczuk (els números 2) i, òbviament, Galán i Lebrón, campions de l’any passat a Barcelona. El sevillà Paquito Navarro tancarà el seu periple amb Chingotto. La gran absència és la de la llegenda Belasteguín, que es va perdre els últims tornejos per lesió i va quedar fora de la cita. L’organització tindrà un record per a Juan Martín Díaz, que penja la pala als 48 anys. També rebran reconeixement els exjugadors Juani Mieres i Maxi Gabriel.

Notícies relacionades

En la prova femenina, Paula Josemaría i Ari Sánchez, l’estrella de Reus, encapçalen la llista, però no hi falten candidates, com la parella formada per Delfi Brea i Bea González, que arriben en un excel·lent moment. L’argentina i la malaguenya obriran avui el cartell amb el primer duel de quarts contra Verónica Virseda i Claudia Jensen, la jove madrilenya de 18 anys.

"Seria superespecial endur-nos aquest títol i coronar-nos a Barcelona, a casa. Volem veure les grades plenes i que sigui una gran festa del pàdel", va assegurar Ari. L’any passat s’hi van coronar Gemma Triay i Alejandra Salazar, que ara competeixen amb Marta Ortega i Sofía Araújo, respectivament. Dissabte es retrà homenatge a les bessones Sánchez Alayeto, Mapi i Majo, que es retiren, després d’una llarga trajectòria.