Coll, del Barça, candidata al The Best a la millor portera del món

Coll, del Barça, candidata al The Best a la millor portera del món

Bernardo Arzayus

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cata Coll aspira a ser escollida la millor portera del món. La meta del FC Barcelona és una de les tres finalistes a rebre el premi The Best de la FIFA pel seu rellevant paper defensant el marc de la selecció espanyola en el Mundial. La futbolista mallorquina competeix amb l’anglesa Mary Earps i l’australiana Mackenzie Arnold. La guanyadora es coneixerà a la gala de Londres del 15 de gener.

Notícies relacionades

Catalina Thomas Coll Lluch (22 anys) va jugar els quatre partits de les eliminatòries, des que Espanya va encaixar el 4-0 contra el Japó en l’última jornada de la fase de grups. Des d’aleshores va ser l’elegida per Jorge Vilda. I des d’aleshores, acreditada la seva vàlua durant el torneig, que finalment va conquistar Espanya, també ha sigut l’opció preferida amb més freqüència per Jonatan Giráldez per ser la titular al Barça competint directament amb Sandra Paños, la número u la campanya passada. Amb tot, Paños serà la portera del Barça contra el Rosengard (o Gemma Font) en el duel de la Champions d’avui (18.45 h). Un esquinç al turmell dret li va impedir viatjar a Suècia.

La FIFA ha pres Coll en consideració pel seu acompliment al Mundial, en les quatre victòries contra Suïssa (5-1), els Països Baixos (2-1), Suècia (2-1) i Anglaterra (1-0) que van conduir Espanya al títol. La renúncia de Paños a la selecció va obrir la porta a Coll.