Segona divisió

Calero frustra un Espanyol irregular

Expósito va avançar els pericos abans de la vermella absurda del central, que va facilitar l’empat del Saragossa.

Calero frustra un Espanyol irregular

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Era el partit ideal per fer un salt i dormir a la zona d’ascens directe, però l’Espanyol es va quedar ahir a mitges a Cornellà davant el Saragossa (1-1). El duel, que s’hauria de veure a Primera i que ara se celebra a Segona, va ser travat, gris i sense gairebé ocasions. Puado va avançar l’Espanyol i Vallejo va posar les taules després de l’expulsió absurda de Calero, que va facilitar la reacció d’un Saragossa fins aleshores totalment inexistent.

Amb 22.000 espectadors a l’Stage Front Stadium, incloent-hi els 3.000 aragonesos, la nit va començar amb tres novetats en l’alineació periquita respecte al fiasco d’Oviedo. Óscar Gil, Aguado i Jofre van entrar l’onze amb la idea repetir la victòria de la Copa. El triomf hauria suposat una injecció de moral per a una afició i un equip amb ganes de refermar-se una vegada per totes a les dues primeres places.

Es va veure poc futbol en la primera part. Amb prou feines hi va haver ritme i el xoc va transcórrer entre pèrdues i errors. S’esperava molt més d’un Espanyol en un partit tan important. Ramis devia pensar el mateix i va agitar l’arbre sense embuts en el descans. Fins a tres canvis va introduir el tècnic tarragoní. Necessitava una marxa més el bloc blanc-i-blau, espès i massa intermitent fins aleshores. Omar va entrar al lateral dret, Pol Lozano al pivot i Pere Milla va reforçar l’atac.

¿Càstig desmesurat?

Era fàcil oferir alguna cosa més i així va ser per part d’un Espanyol que va tornar dels vestidors molt més connectat. En la seva primera arribada amb criteri, l’equip periquito va trobar el gol després d’una acció a l’estil Ramis. Una ràpida conducció de Puado va acabar amb una passada en profunditat a Brian Oliván. El lateral va centrar i Expósito, arribant des de la segona línia, va rematar de cap a la xarxa. El més difícil estava fet.

Notícies relacionades

El panorama s’havia aclarit, però Calero el va enfosquir de nou amb la col·laboració de l’àrbitre Arcediano Monescillo. El central va arribar tard i va clavar una aparatosa puntada de peu a Valera. El col·legiat no ho va dubtar. ElVAR va corroborar la decisió i ni tan sols la va revisar al monitor. Potser va ser un càstig desmesurat però també Calero s’hauria pogut contenir.

El Saragossa va aprofitar el regal per empatar gràcies a Vallejo, que va marcartot just entrar. I hauria pogut ser pitjor si Pacheco no hagués posat una mà salvadora (m. 83). «L’expulsió ha condicionat el partit. Ens ha arribat massa ràpid després del gol», va afirmar Ramis. n

Temes:

Espanyol