Les internacionals espanyoles, fartes de tanta improvisació

Les internacionals espanyoles, fartes de tanta improvisació

LAIA BONALS

4
Es llegeix en minuts
LAIA BONALS

Semblava que el soroll cessava entorn del vestidor de la selecció espanyola. Després de tot el que ha passat arran del petó no consentit del ja expresident de la federació, Luis Rubiales, a Jenni Hermoso durant la cerimònia de l’entrega de la Copa del Món i la reestructuració posada en marxa, semblava que les aigües començaven a calmar-se.

Amb la nova seleccionadora, Montse Tomé, ja més consolidada en el càrrec i les jugadores conformes amb els canvis promesos i les mesures projectades, la calma començava a imposar-se. No obstant, des que l’entrenadora asturiana ocupa la banqueta del combinat nacional, va a polèmica per concentració. En la primera va ser la llista de jugadores que s’havien declarat no seleccionables; en la segona, un error informàtic que no va permetre enviar a temps la convocatòria per al segon partit i, en la tercera, un embolic durant el descans del partit que va fer sortir Espanya amb 10 jugadores a la segona part i va permetre a Itàlia donar la volta al duel.

Espanya va marxar al vestidor a la mitja part per sobre al marcador, tot i que per la mínima. Va ser just en el descans quan es va produir una xerrada pujada de to per part de la seleccionadora, que va increpar directament Aitana Bonmatí i altres jugadores pel seu rendiment sobre el terreny de joc. Les males maneres i el to desafiador van ser el detonant d’una tensió que va acabar amb Aitana indisposta.

De la incredulitat a l’enuig

La jugadora catalana va comunicar a Montse Tomé i al seu cos tècnic que no es trobava bé i que necessitava ser substituïda. Al seu lloc havia de sortir Esther González, però ningú li va comunicar que entrés a la gespa. Espanya va sortir amb 10 en el segon temps i de poc li va anar no començar amb nou futbolistes sobre el verd. Un altre canvi que es va realitzar va ser el d’Athenea del Castillo, que havia de ser substituïda per Lucía García, a qui no es va avisar a temps i va saltar in extremis al camp sense la samarreta posada ni les botes cordades.

Amb el gol i la derrota final, la incredulitat va deixar pas a l’enuig. Tomé, no obstant, va voler normalitzar la situació donant-li la culpa a l’actual guanyadora de la Pilota d’Or. «Al descans vam fer el canvi d’Athenea per Lucía i després, quan anàvem a entrar, a la segona part, Aitana ens avisa amb poc temps que no pot continuar. Per això no tenim temps perquè Esther pugui escalfar i entrar en el partit, per això vam començar amb una jugadora menys», va dir en roda de premsa.

Aitana Bonmatí va sortir al pas de les acusacions i especulacions dels mitjans de comunicació: «Després de totes les informacions i notícies sorgides sobre la situació d’ahir i veient la publicació d’algunes notícies que no se cenyeixen als fets esdevinguts, volia aclarir el que va passar. Durant el descans, no em vaig sentir bé i li vaig demanar al cos tècnic ser substituïda perquè vaig entendre que el millor per a l’equip era que entrés una altra companya. A partir d’aquí, la situació no té més i l’important és que l’equip va aconseguir la classificació per a la Final Four», es va explicar Aitana a les xarxes socials.

«No entenia res»

L’estrella blaugrana està travessant un procés gripal, el mateix que la va condicionar en el partit contra Itàlia i que li va impedir entrenar diumenge passat. Per al partit d’avui estarà disponible i entrenarà aquesta mateixa tarda amb la resta de la plantilla ja a Màlaga, on es disputa el partit.

Notícies relacionades

Les jugadores de la selecció comencen a estar ja una mica fartes de tanta improvisació i falta de professionalitat. «La informació ha d’arribar abans perquè no podem deixar l’equip amb 10. És un error important», va sentenciar Esther González hores després de l’esdevingut. «Jo no entenia res. De sobte, veig que el partit ja ha començat, em miren, parlen la Montse i la Irene i em criden per dir-me que he de sortir sense escalfar», relata la internacional, que va haver d’entrar al terreny de joc en poc menys de 10 segons. «I jo vaig dir: ‘D’acord’. És el que he de fer. He de sortir a ajudar l’equip. Jo ja surto després de l’1-1. No entenia res», confessa la jugadora.

«El cos tècnic ha de ser capaç d’actuar moltíssim abans perquè no pots deixar l’equip que comenci la segona part amb 10 jugadores. No es pot permetre. És una cosa en la qual volem treballar, aquesta és la realitat. Hem de millorar moltíssimes coses», va afegir deixant clar que, malgrat els canvis fets en la federació espanyola, encara queda un llarg camí per envoltar-les dels millors professionals i evitar situacions vergonyoses.