ATP Finals

Alcaraz tomba Medvédev i s’enfrontarà a Djokovic a les semifinals

El tennista espanyol s’imposa per un doble 6-4 i es creuarà amb Djokovic a la recerca de la final

Alcaraz tomba Medvédev i s’enfrontarà a Djokovic a les semifinals

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

¡Som-hi! Va cridar Carlos Alcaraz després d’aconseguir el pas a les semifinals de les Nitto Finals ATP a l’imposar-se a Daniïl Medvédev per un doble 6-4 en tot just 1 hora i 17 minuts. «Semis iuu!» va escriure a la càmera de televisió. Va començar el torneig amb molts dubtes, mal joc i s’acabava de guanyar la plaça entre els quatre que es disputaran el títol amb contundència. Aquest dissabte buscarà la seva plaça per a la final contra Novak Djokovic, el número 1, mentre Medvédev ho farà davant l’ídol local Jannik Sinner. 

Per dominar el joc en la ràpida pista del Pala Alpitur és fonamental pressionar al màxim amb la sacada, no perdre-la i, ja amb la bola en joc, tirar ràpid i clavar el cop guanyador abans que ho faci el rival.

I això va fer Alcaraz des de l’inici per emportar-se el primer set en 39 minuts. Ho va aconseguir després de salvar un 15-40 al quart d’hora d’iniciar el partit amb 2-1 per a Medvédev. El tennista murcià ho va evitar amb un llarg intercanvi que va acabar del seu costat i aixecant el dit índex davant el públic i després amb l’efectivitat de la seva sacada.

Medvédev va poder recuperar el ‘break’ en el següent joc a l’avançar-se 0-30, però Alcaraz, molt sòlid des del fons i valent amb la seva dreta ho va evitar, per no deixar escapar l’avantatge que li donava el primer set.

Canvi d’imatge

Notícies relacionades

 Res a veure amb la seva estrena de dilluns contra Alexander Zverev. El canvi d’imatge i, especialment, de joc no tenien res a veure. El somriure tornava a la cara d’Alcaraz. Era un altre. Preparat per guanyar-se l’última plaça en les semifinals d’aquest dissabte i disposat a prendre’s la revenja d’un rival que el va derrotar en les semifinals del passat Open dels Estats Units (7-6 (3), 6-1, 3-6, 6-3). Un rival que arribava, sense res a perdre, amb dues victòries i sense haver cedit un set.

Medvédev va cedir els dos primers i el partit. El rus no trobava la manera de fer mal a Alcaraz i va jugar excessivament esbojarrat. Així un segon ‘break’ d’Alcaraz que Medvédev va cedir amb doble falta va tornar a ser decisiu. Alcaraz no va desaprofitar l’ocasió per guanyar l’últim joc en blanc i obrir en gran el seu pas a les semifinals com a primer de grup.