Tennis

Rafa Nadal, prudent amb el seu retorn a les pistes: «Ara sé que tornaré, però no sé quan»

Rafa Nadal, prudent amb el seu retorn a les pistes: «Ara sé que tornaré, però no sé quan»

Ferran Nadeu

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mirava Rafa Nadal al terra una vegada assegut en uns tamborets a sobre de l’escenari. Movia el micròfon d’una mà a l’altra, enroscant els dits alhora que mirava el rellotge. Tots els ulls estaven posats en ell i la pregunta sobrevolava la petita sala de premsa. «¿Tornarà? ¿Quan?». I el tennista espanyol més premiat de la història, malgrat no voler posar terminis, era contundent davant els mitjans. «No sé quan tornaré», va anunciar Nadal, amb un mig somriure. «No sabia si tornaria a jugar a tennis algun dia i ara sé que sí que tornaré. Estic content de com estan evolucionant les coses», confessava, recuperant l’optimisme.

Rafa Nada va voler ser sincer davant la premsa: «No tinc res que amagar-vos», defensava abans d’explicar el punt en el qual es troba en la seva recuperació. Una sala, plena per escoltar-lo, atenia cada frase que pronunciava entre el so dels flaixos.

Malgrat no voler revelar la data de la seva tornada, que ell mateix assegura que encara no sap, hi ha coses que sí que té clares. El dolor és innegociable. «No desapareixerà. Fa molts anys que jugo amb dolor, això no és nou. La cosa és si fer-ho amb més o menys limitacions. De com anaven les coses fa uns mesos, a com van ara, és molt millor. He fet passos endavant que han sigut grans i positius. Les següents setmanes sabrem més coses. Però parlar de tennis, és parlar d’una altra cosa», explicava.

El tennista Rafa Nadal a la presentació de la Clínica del tennis Teknon /

Ferran Nadeu

El maig passat Rafa Nadal va prendre la decisió (més aviat la va prendre el seu cos) de parar. Després de la lesió soferta al psoes a l’Open d’Austràlia el 18 de febrer, el seu cos no havia aconseguit recuperar-se a temps per disputar Roland Garros, el seu torneig favorit del calendari. Per això, i analitzant amb fredor el seu estat físic, va decidir prendre’s un respir alhora que anunciava que el 2024 seria el seu últim any en el circuit professional.

Van passar els mesos i Nadal treballava en silenci. Hores i hores de gimnàs, treball constant i de vegades invisible i alguna intervenció quirúrgica, com a la que es va sotmetre a inicis de juny per revisar la lesió del psoes esquerre que el mantenia apartat de la competició.

Sense data de tornada

«Continuo tenint dolor, si no el tingués em plantejaria una altra cosa. Però vaig fent passos cap endavant, cada vegada faig més coses», assegurava el tennista mesos més tard de l’operació, el passat 20 d’octubre. «No estic entrenant sense dolor. La meva primera opció continua sent Austràlia –el mateix director de l’Open ho va avançar sense tenir l’‘ok’ del jugador–, però no estic en condicions de confirmar el que passarà amb el meu cos en uns mesos», afegia amb l’esperança de poder tornar a trepitjar el camp al més aviat possible.

I aquell moment podria arribar el pròxim Open d’Austràlia, que es disputa del 14 al 28 del gener que ve. Malgrat que sembla la data més realista, Rafa Nadal encara no ha volgut marcar terminis per al seu retorn en la presentació de la Clínica Tennis Teknon, on ha relatat els últims mesos viscuts i el procés que ha seguit per recuperar-se de la lesió, que va assegurar que ha sigut dur i que ha requerit molt esforç i tenacitat.

El tennista Rafa Nadal a la presentació de la Clínica del tennis Teknon /

Ferran Nadeu
Notícies relacionades

Ja va avisar que el 2024 seria el seu últim any com a tennista professional, i per tancar la seva carrera excepcional i històrica, el de Manacor torna a començar en el torneig on tot es va aturar. Fa un any va patir sobre la pista australiana la lesió que va iniciar el periple d’un any dur. Ara, amb ganes de tornar a entrar en una pista plena de gent, mira el mateix escenari amb les ganes de lluitar. Per ell i pel seu tennis. Pels milers d’aficionats que l’esperen amb ànsies per contemplar el seu joc que tantes vegades els ha fet disfrutar.

El seu adeu de les pistes cada vegada és més a prop, no obstant, el tennista de Manacor vol acomiadar-se competint. Per això vol fer-ho convivint de manera suportable amb el dolor, una vegada més, per protagonitzar el que podria ser el seu últim ball.

Temes:

Rafa Nadal