2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La foto de Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood, els tres membres en vida dels Rolling Stones (descansi en pau Charlie Watts), amb la samarreta del Barça ha omplert de lògic orgull el barcelonisme sociològic: el dinosaure més gran del rock i el club de futbol que aspira a ser el més reconeixible del món donant-se la mà i traient-li la llengua al totpoderós Reial Madrid en el clàssic de dissabte vinent.   

La notícia sense la fotografia tindria igualment la seva gràcia, però no hauria tingut tant impacte. Els cercadors digitals donen una llista infinita de mitjans i llocs d’internet que recullen la informació amb la imatge en qüestió.

S’ha de recordar que no és el Barça el primer club de futbol amb els qual els Stones s’han associat. Abans ho van fer amb el PSG, el 2017, amb l’excusa del pas per París de la gira ‘No filter’. Es va materialitzar en una línia de roba i accessoris en els quals es fonia la simbologia de les dues marques, l’escut futbolístic i la famosa llengua dissenyada per un estudiant d’art a Londres anomenat John Pasche (i no per Andy Warhol, com es va creure durant molt temps). Exactament van fer el mateix després amb l’AC Milan.

A Londres

Però la foto de Jagger, Richards i Woods amb la samarreta no la tenen el PSG i l’AC Milan. I els seus futbolistes no van jugar mai amb l’icònic símbol al baix ventre. Això sí que és exclusiu del Barça, que compta amb la força de Spotify per aconseguir aquest tipus d’accions que fusionen el futbol i la cultura pop.

 

La foto en qüestió amb els il·lustres rockers es va fer a Londres al setembre i es va poder mantenir el secret fins al dia de l’anunci. No la va fer ningú del FC Barcelona. Va ser un fotògraf de l’equip dels Rolling Stones. En la sessió, de fet, no hi havia ningú del Barça, ni tan sols el vicepresident de màrqueting, Juli Guiu, que com se sap és promotor musical (de Cap Roig, en particular).

Ara falta saber si algun dels membres dels Stones acudirà a la llotja de Montjuïc. No hi va haver visita de Drake ni Rosalía quan els seus respectius discos es van estampar a la samarra blaugrana.

La maledicció Mick Jagger

Notícies relacionades

Dels tres, el més futboler és Mick Jagger, que s’identifica com a seguidor de l’Arsenal, tot i que al ‘barceloní’ Ronnie Wood se l’ha vist al Camp Nou en algun partit. 

Però, compte, potser seria millor que el líder dels Stones no comparegués. A Anglaterra és bastant coneguda l’anomenada ‘maledicció Mick Jagger’. Pel que sembla, la derrota està assegurada cada vegada que presencia un partit de la selecció anglesa. Avisats estem.