Cas Rubiales

Filtrats els whatsaps entre Jennifer Hermoso i el director de màrqueting de l’RFEF

El diari ‘Marca’ ha tingut accés als converses de Whatsapp entre la jugadora i Rubén Rivera

Filtrats els whatsaps entre Jennifer Hermoso i el director de màrqueting de l’RFEF

Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press - Archivo

2
Es llegeix en minuts

El diari ‘Marca’ ha tingut accés a les converses entre Jennifer Hermoso i Rubén Rivera, director de màrqueting de la Reial Federació Espanyola de Futbol, durant el viatge a Eivissa de la jugadora posterior a la consecució del campionat del Món a Austràlia.

En declaracions de la jugadora espanyola a la Fiscalia, així com la seva amiga Ana Ecube, el director de màrqueting de l’RFEF les hauria pressionat i coaccionat perquè Jennifer declarés a favor de Luis Rubiales per suavitzar la situació.

Així, Rivera va assegurar davant l’Audiència Nacional que les seves converses amb Jennifer Hermoso durant les 48 hores que va durar el viatge a Eivissa van ser estrictament professionals i que en cap moment va pressionar la jugadora com ella havia assegurat en la seva declaració.

Per provar el seu testimoni, el director de màrqueting de l’RFEF va presentar davant la Fiscalia les captures de pantalla amb els whatsaps intercanviats amb Jennifer Hermoso durant aquells dies en què no apareix cap referència a Luis Rubiales.

Els missatges a Eivissa

Hermoso va denunciar que el viatge, que va tenir lloc entre el 22 i el 24 d’agost, es va convertir en un escenari de pressions i coaccions. Segons la declaració de la jugadora a Fiscalia, Rubén Rivera li va passar una trucada de Miguel García, director del comitè d’Integritat de la Federació, que «em comenta que he de fer un Zoom immediatament per dir la veritat, el que ha passat, que el petó ha sigut una tonteria i que ja està».

Notícies relacionades

«Li pregunto si hi estic obligada, i em diu que ‘sí, ho hem fet i ho farem amb altres persones. Això va en el protocol de la Federació [...]’. Rubén seguia al meu costat, li dic que ja està, que ja l’hi enviaré i Rubén agafa el telèfon i em diu que me’l carrega. Als 5 minuts torna i em diu si em dona ja el telèfon. Li dic que em deixi tranquil·la, acabava d’arribar a Eivissa, amb dos dies sense dormir. Li vaig dir que deixés el telèfon».

Rivera defensa, no obstant, que els missatges que es va intercanviar amb Jennifer Hermoso van ser en to desenfadat i va presentar captures en què es llegeixen frases de la jugadora com: «Fes màgia!» (per demanar que la seva amiga Ana Ecube pogués participar en el viatge) i «Rubén, pots dir a la teva dona que no tinc biquini. Que m’ho ha preguntat i li he dit que sí que en tenia, haha».