Futbol

Dos detinguts amb material explosiu casolà després de l’enfrontament entre seguidors del Sevilla i l’Osasuna

Dos detinguts amb material explosiu casolà després de l’enfrontament entre seguidors del Sevilla i l’Osasuna

Policía Nacional

2
Es llegeix en minuts

Membres de la Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional de Navarra han detingut aquest dissabte dos homes, aficionats del Sevilla FC, com a presumptes autors d’un delicte de tinença d’aparells explosius, inflamables o incendiaris.

Tots dos han sigut identificats per membres de la VI unitat d’Intervenció Policial en un vehicle que portava un material pirotècnic, pals i, sobretot, un aparell explosiu de fabricació casolana consistent en un esprai al qual se li adossa un petard perquè produeixi una important explosió i que «pot causar importants danys i fins i tot greus lesions a les persones».

L’esmentada identificació i posterior detenció s’ha produït en el transcurs d’uns incidents que s’han produït als voltants de l’avinguda de Zaragoza i on membres de grups radicals dels equips d’Osasuna (Indar Gorri) i del Sevilla (Biris Norte) havien quedat per enfrontar-se cos a cos, ha explicat la Policia Nacional.

Aquests aldarulls han sigut ràpidament controlats ja que des de primeres hores del matí, i amb una informació prèvia, se sabia que aficionats del Sevilla, pertanyents al grup radical denominat ‘Biris Norte’, es desplaçarien a Pamplona.

Els agents de la Policia Nacional han trobat dos aparells explosius més, un de ja explosionat, com el que portaven els dos detinguts, a les proximitats de l’avinguda de Zaragoza.

Identificades 70 persones

La Brigada d’Informació de Pamplona, en constant contacte amb la de Sevilla i sincronitzats amb els Coordinadors Esportius i amb la VI Unitat d’Intervenció, han pogut intervenir tot just començar els incidents entre els dos grups radicals, i han arribat a identificar un grup d’unes 70 persones procedents de Sevilla.

Notícies relacionades

En un dels vehicles registrats s’ha trobat pals de grans dimensions i material pirotècnic, i pot ser que aquest cotxe fos l’utilitzat pel grup radical sevillà com a vehicle llançadora i de distribució de material, ja que la resta de vehicles controlats eren de lloguer, i va ser tot intervingut, sense perjudici de les responsabilitats administratives dels seus portadors, tant per la llei de seguretat ciutadana com per la llei de l’esport.

Una vegada restablerta la normalitat i identificats aquest important nombre d’aficionats del Sevilla, en compliment de la llei de l’esport i per evitar més incidents i de més gravetat, la VI Unitat d’Intervenció Policial ha acompanyat fora de Pamplona l’esmentat grup, als integrants del qual se’ls han retirat les entrades que portaven per presenciar el partit que es disputarà al Sadar.