Investigació

El jutge del cas Rubiales cita com a testimonis tres companyes de Jenni Hermoso

El magistrat Francisco de Jorge prendrà declaració a diverses persones de l’entorn de la futbolista de la selecció espanyola

El jutge del cas Rubiales cita com a testimonis tres companyes de Jenni Hermoso

EP

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge, que investiga els fets relacionats amb el petó de l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales a la jugadora de la selecció Jenni Hermoso, ha citat com a testimonis per als dies 25 i 28 de setembre i 2 d’octubre diverses persones de l’entorn de la futbolista perquè declarin com a testimonis.

Entre ells, tres companyes de la selecció de futbol, així com dos pèrits de la defensa que acudiran a l’Audiència Nacional per ratificar l’informe aportat per l’advocada de Rubiales al jutjat. Algunes d’aquestes declaracions se celebraran per videoconferència.

Així mateix, el Jutjat Central d’Instrucció 1 de l’Audiència Nacional ja ha rebut a través de l’Ambaixada d’Austràlia, gràcies a la ràpida col·laboració de les seves autoritats, el certificat del contingut de tots els delictes del Codi Penal d’aquell país en relació amb els fets investigats i que són aplicables a l’Estat de Nova Gal·les del Sud.

Aquestes noves citacions s’uneixen a les d’uns altres quatre responsables de la Federació que ja van ser cridats pel jutge.

Notícies relacionades

Es tracta del director de Màrqueting, Rubén Rivera; la cap de premsa de la selecció femenina, Patricia Pérez; el director d’Integritat Miguel García Caba, i el director de la selecció masculina, Albert Luque.

Per alguns d’ells li va preguntar la Fiscalia a Rubiales durant la seva declaració com a investigat davant el jutge i l’expresident de la RFEF va negar que haguessin pressionat la jugadora Jenni Hermoso perquè justifiqués públicament el petó a la boca que el seu llavors superior li va fer en l’entrega de trofeus del Mundial a Sydney.