Tennis

Carlos Alcaraz es fica als vuitens de Cincinnati i entreveu l’amenaça de Tommy Paul

L’espanyol venç en tres sets l’australià Jordan Thompson

Carlos Alcaraz es fica als vuitens de Cincinnati i entreveu l’amenaça de Tommy Paul
1
Es llegeix en minuts

El tennista espanyol Carlos Alcaraz ha passat, aquest dimecres a la matinada, als vuitens de final del torneig de Cincinnati (Estats Units), setè Masters 1000 de la temporada i que es disputa sobre pista dura, després de vèncer per 7-5, 4-6 i 6-3 l’australià Jordan Thompson.

Thompson, classificat des de la fase prèvia i número 55 del món, se citava per primera vegada en la seva carrera amb el murcià, primer cap de sèrie en aquest certamen. I li ha posat les coses difícils durant 2 hores i 48 minuts, ja que Alcaraz no es va trobar còmode amb la seva dreta ni tampoc amb els seus primers serveis.

En aquest context, el murcià ha desaprofitat quatre boles de ‘break’ en el tercer joc (1-2) i ho va acusar cedint el seu torn de servei en el sisè (2-4). Obligat a remuntar, ha tornat immediatament la ruptura a Thompson, tot i que ha necessitat fins a cinc oportunitats per aconseguir-ho (3-4).

Esperonat per aquesta situació, el d’El Palmar ha trencat de nou en l’onzè (6-5) i ha consolidat el seu avantatge just a continuació per tancar el set inaugural en 1 hora i 24 minuts. No obstant, Alcaraz no fluïa i s’ha vist collat en els seus serveis al començament del segon set, salvant un punt de ‘break’ en el quart (2-2), però cedint en el sisè (2-4).

Notícies relacionades

Amb pocs luxes, tot i que amb efectivitat, Thompson ha ampliat distància (2-5) en una segona mànega que ha guanyat per 4-6 malgrat l’embolic final (4-5). El temptativa de reacció, per part d’Alcaraz, sí que ha cristal·litzat a l’inici del tercer parcial. Trencant el seu adversari en el primer joc, i ja sense concedir més opcions de ruptura, Alcaraz ha accelerat cap al seu triomf.

Ha rondat la sentència en el setè joc, en el qual l’‘aussie’ ha salvat dos punts de ‘break’ (4-3), i ho ha segellat en el novè (6-3) per sumar amb això 50 victòries aquest 2023. El seu pròxim contrincant serà el guanyador del duel entre el francès Ugo Humbert i el nord-americà Tommy Paul, recent botxí del mateix Alcaraz en el Masters 1000 de Toronto.