Campiona mundial de K-1 i ‘muay thai’
Anissa Meksen, la millor lluitadora del món: «Jo vull lluitar, mai m’he plantejat fer cap altra cosa»
Va trepitjar per primera vegada un gimnàs de ‘kick-boxing’ quan tenia 12 anys. Avui, 23 anys després, Anissa Meksen (Nancy, França, 1988) és 18 vegades campiona del món de diverses disciplines. La lluitadora francoalgeriana fa anys que balla entre les primeres posicions del rànquing de lluitadores del seu pes, 52 quilos, i ha tornat a ser nomenada millor lluitadora del moment.. La constància, assegura, ha sigut la seva principal carta per arribar fins al punt més alt.
«El meu germà era ‘kick-boxer’ i jo el vaig seguir al gimnàs. Un any després d’iniciar-me en l’esport, als 13, vaig començar a competir i em vaig convertir en la campiona de França de la meva edat i pes. Immediatament es va despertar en mi el desig de convertir-me algun dia en campiona del món absoluta», assegura. I així va ser, i ha sigut, fins en 18 ocasions. La seva trajectòria com a lluitadora és impressionant: 122 combats i 118 victòries, 35 de les quals per KO.
El 2014, Meksen es va proclamar campiona del món de ‘muay thai’ (boxa tailadensa) de la WMPF i també va ser nomenada lluitadora de l’any de MuayThai TV. Dos anys més tard, es va proclamar campiona del món del pes mosca de la WAKO Pro, i la lluitadora francesa va guanyar el títol mundial del pes supergall femení de Glory i el campionat mundial del pes gall de K-1 de l’IKSA. El seu vast palmarès li ha valgut ser constantment classificada com la millor ‘kick-boxer’ femenina lliura per lliura per Combat Press, i mai ha baixat dels dos primers llocs des que va arribar al número 1 el 2017.
One more time @AnissaMeksen ranked number 1 pound for pound by ISKA ✅ @yodchatri @ONEChampionship gives her a title shot 🔥#goat #worldchamp #kickboxing #ONEChampionship pic.twitter.com/dFQ3RBWhAr
— Benoit Zede (@benoit_zede) 29 de enero de 2022
Mentalitat de lluitadora
«Cada dia, des que vaig començar, m’he despertat amb mentalitat de lluitadora. És el que volia fer i faig en la vida. Em desperto, m’entreno, descanso, torno a entrenar-me, me’n vaig a casa. En bucle. Aquesta és la meva vida. És una vida molt senzilla, però per a mi aquesta senzillesa i dedicació són la clau de la victòria», va assegurar la multicampiona aquest mateix dissabte, durant un seminari al gimnàs del Team Antonio Campoy a Mataró. A més de lluitar, Meksen comparteix la seva experiència al ring en seminaris i classes privades arreu del món.
«En aquest esport la vagància és incompatible amb l’èxit. Només triomfaràs si ets capaç de deixar-la de banda i ser disciplinat. Cal tenir les coses clares, perquè és un esport dur», explica Meksen. «El teu cos pateix en cada combat, reps cops, et lesiones, i és molt difícil guanyar-se bé la vida», reflexiona la lluitadora. La falta de suport econòmic als esports de contacte complica enormement l’impuls d’alguns lluitadors, i és encara més acusat en el cas del femení.
La falta de patrocinadors o el baix import de les borses de competició fan que moltes lluitadores no es puguin dedicar a entrenar-se i hagin de compatibilitzar la carrera esportiva amb altres professions. Meksen, després de més de dues dècades al món dels esports de contacte, ha tancat tractes amb diversos patrocinadors i marques al llarg de la seva carrera i actualment treballa, entre d’altres, amb la marca de begudes energètiques Nocco.
Noves disciplines
Després de conquerir el cim del K-1 i el ‘muay thai’, Meksen vol fer carrera també a l’MMA. Cada disciplina té les seves particularitats, però res sembla resistir-se a la campiona francoalgeriana. El mes de maig passat va acordar un combat amb regles mixtes (dos assalts en ‘muay thai’ i dos en MMA) que finalment no va tenir lloc contra una altra de les lluitadores del moment: Stamp Fairtex.
Al no aparèixer en el pesatge, es va arribar a especular que Meksen potser no hauria arribat al pes pactat, però la lluitadora va desmentir aquestes informacions al seu compte oficial d’Instagram al·legant «problemes familiars». El seu vigent contracte amb una de les principals companyies d’esports de contacte del món, la ONE Championship, és l’únic que la frena de continuar lluitant. «Vull fer el salt a l’MMA perquè actualment a K-1 i ‘muay thai’ no tinc reptes per assolir», assegura la lluitadora.
Notícies relacionadesAnissa Meksen 🇫🇷🇩🇿 put on a Muay Thai MASTERCLASS against Dangkongfah Banchamek!@AnissaMeksen #ONEonPrimeVideo2 #ONEChampionship
— ONE Championship (@ONEChampionship) 1 de octubre de 2022
🇺🇸🇨🇦 Watch live on @primevideo 👉 https://t.co/ZJZqnWKU30
🌍 Watch live 👉 https://t.co/8MeKhRMtjy pic.twitter.com/cjlFv9yAP1
«Fins que no s’acabi el meu contracte estic lligada», conclou l’esportista, que actualment només pot competir en esdeveniments organitzats pel seu promotor. La falta de reptes i combats l’exaspera, però no la deté. «No hi ha temps per frustrar-se, m’he d’entrenar i seguir», afegeix. Les xifres parlen per si soles. En total, Meksen ha lluitat tan sols quatre vegades en tres anys amb One, mentre que amb Glory, la Premier League del ‘kick-boxing’, per exemple, havia lluitat ni més ni menys que 11 vegades en el mateix període. Meksen no llança la tovallola i confia a poder tancar millors tractes en un futur.
«Aquest esport és la meva passió des que era petita, mai m’he plantejat fer una altra cosa perquè això és el que m’agrada, vull lluitar», assegura. Quan va fer els 18 anys, va marxar de casa per perseguir el seu somni. «La meva família sempre ha seguit el meu somni amb mi», explica, des de jove amb el suport de la seva mare, fins ara junt amb el seu marit i entrenador, Benoit Zede, que l’acompanya en tots i cadascun dels seus compromisos i entrenaments, que no són pocs.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Els Boixos Nois, la cara catalana del fenomen ultra
- Educació a catalunya Mireia Dosil i Carles Granell: "Urgeix un grau d’Educació Matemàtica i l’especialitat a primària"
- Apunts polítics de la setmana Illa busca pis per a 4 anys i sense banderes
- Narcotráfic Xarxes internacionals volen moure grans volums de droga en la temporada d’esquí
- Anàlisi El cas de la parella d’Ayuso