Futbol

Ona Batlle torna a casa: fitxa pel Barça fins al 2026

Ona Batlle torna a casa: fitxa pel Barça fins al 2026

FC Barcelona

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça fa realitat un dels seus desitjos de les últimes temporades. Ona Batlle es converteix en el primer reforç de la temporada i firma fins al 2026. La de Vilassar de Mar va estar a punt de venir a Barcelona la temporada passada, però el fitxatge no es va poder tancar. Ara, un any després i com a agent lliure, recala a les files del conjunt dirigit per Jonatan Giráldez. Malgrat tenir sobre la taula ofertes més elevades del PSG i el Manchester United, el seu actual club, Ona Batlle ha decidit tornar a casa.

«Sempre ha sigut el meu somni formar part del primer equip del Barça. És cert que me’n vaig anar, però ho vaig fer amb la mentalitat de poder-hi tornar. Tinc moltes ganes i il·lusió de compartir vestidor i experiències amb les jugadores amb qui estaré, ha dit després de firmar el contracte que la uneix al Barcelona fins al 2026. «Per a mi el Barça sempre ha estat al meu cor i no és fàcil dir-li que no. Des del primer moment ho he tingut en ment», afegeix.

La que per a molts és la millor lateral del món es vestirà la temporada que ve de blaugrana. Després de ser l’objectiu durant els últims mercats de fitxatges dels despatxos blaugrana, aquest dilluns s’ha fet oficial el fitxatge de la catalana que arriba a Barcelona a cost zero. «L’any que ve vull ser en un equip que jugui la Champions. I ja no penso a jugar-la només, sinó a guanyar-la», deia en una entrevista fa unes setmanes a EL PERIÓDICO. Batlle ha decidit en consonància a aquesta premissa: la de Vilassar recala a la final de l’actual campió d’Europa.

Batlle va vestir els colors culers per primera vegada als catorze anys. Va estar durant tres anys formant-se al filial, abans d’iniciar la seva aventura lluny de la capital catalana. Primer va recalar al Madrid CFF, després va estar dues temporades al Llevant i al 2019 va marxar a Anglaterra. A Manchester és on ha explotat com a futbolista, sobretot després de l’Eurocopa de l’estiu passat, tal com va confessar en una entrevista a EL PERIÓDICO, en què admetia que no tenia clar el seu futur. «Va ser un punt d’inflexió per a mi: per explotar i creure’m el que realment vull i crec que puc arribar a ser com a futbolista. Ara tinc una mentalitat que fa dos anys ni tenia. Vull ser la millor en tot en la meva posició, vull menjar-me el món», deia.

«Hi ha converses amb el Barça, com amb altres equips top d’Europa, amb el Manchester United... Tinc diferents ofertes, però encara no he decidit. Escolliré el que sigui millor per al meu futur», se sincerava fa unes setmanes a aquest diari. De pretendents no li han faltat, a la catalana. A més del Barcelona, li han fet ofertes altres equips de la lliga espanyola com el PSG i el Manchester United, club que ha fet un últim intent aquests dies per retenir el seu talent. Batlle, no obstant, en els últims dies i amb la pausa després d’haver sigut convocada de nou amb la selecció, ha resolt els seus dubtes.

Torna com a referent

Notícies relacionades

A Manchester és on Ona ha fet un pas endavant. «El meu primer any a Manchester va ser molt dur. No sabia anglès, era plena covid i no podia ni quedar amb les companyes... Estava gairebé 100% sola. Era jo contra el món. Va ser molt heavy viure una cosa així», se sincerava en l’estemanda entrevista. Des del seu aterratge a la ciutat anglesa, ha viscut la transformació de la Premier League i del seu equip de primera mà, a més d’un gran creixement personalment. Ara, amb una etapa consolidada, torna a Barcelona amb la Champions entre cella i cella.

Consolidada a escala internacional, Batlle torna a la selecció. Malgrat formar part de ‘Las 15’, la catalana, al costat de les seves ja companyes d’equip Aitana Bonmatí i Mariona Caldentey, torna aquest dilluns a una convocatòria de la selecció espanyola nou mesos després. Amb la tranquil·litat de tenir tancat el seu futur, Ona Batlle afronta el Mundial d’aquest estiu a Austràlia i Nova Zelanda amb tranquil·litat i ambició.