Durant el Brasil-Guinea

Un assessor de Vinícius denuncia una ofensa racista d’un guàrdia de l’estadi de Cornellà

Un assessor de Vinícius denuncia una ofensa racista d’un guàrdia de l’estadi de Cornellà
2
Es llegeix en minuts
EFE

Felipe Silveira, amic i assessor de Vinícius Júnior, va afirmar dissabte que va patir un greu episodi racista per part d’un guàrdia de seguretat del RCDE Stadium de Cornellà-el Prat, moments abans de l’amistós entre el Brasil i Guinea, segons informa el grup Globo. Silveira –de raça negra– va assegurar al portal ‘Ge’ que al passar pels voltants de l’estadi de l’Espanyol el va revisar un guàrdia de seguretat privat que, de sobte, es va treure un plàtan de la butxaca i li va etzibar: «Mans enlaire, aquesta és la meva pistola per a tu».

D’acord amb ‘Ge’, que va captar en una fotografia el plàtan dins de la butxaca del guàrdia, l’incident va provocar la indignació de Silveira i d’altres membres de l’equip personal de Vinícius Júnior, que immediatament van trucar a la policia. Després del partit, Vinícius va condemnar a les seves xarxes socials l’episodi qualificant-lo de «repugnant». El futbolista va demanar la divulgació de les imatges de les càmeres de seguretat de l’estadi.

«Mentre jugava amb la ja històrica samarreta negra i m’emocionava, el meu amic va ser humiliat a l’entrada de l’estadi. El tracte va ser trist, en tot moment van dubtar de l’escena surrealista que es va produir. Els bastidors són repugnants. Però, per fer-ho públic, pregunto als responsables: ¿on són les imatges de les càmeres de seguretat?», va exigir l’extrem madridista.

Golejada brasilera

La selecció brasilera va golejar dissabte el Guinea (4-1) en un amistós jugat a Cornellà-el Prat. El partit va ser més aviat simbòlic, ja que es va convertir en un acte reivindicatiu contra el racisme en el futbol.

Notícies relacionades

La ‘canarinha’ va vestir al primer temps un uniforme completament negre per primera vegada en la seva història. Forma part de la campanya de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per condemnar la discriminació racial en l’esport.

Aquesta i altres iniciatives van sorgir a partir de l’enrenou internacional que van causar els insults racistes que va rebre Vinícius Júnior el 21 de maig a Mestalla per part de grups d’aficionats del València en un partit de la Lliga. Els atacs contra l’extrem ‘merengue’, que s’han repetit durant la temporada en altres estadis del país, van ser condemnats per les més altes autoritats del Brasil, entre elles el president Luiz Inácio Lula da Silva, que va exigir accions per posar punt final a aquesta situació.