FUTBOL

Guia completa de la final de la Champions femenina 2023

  • VIDEOANÀLISI: «Les claus de la final de la Champions en què el Barça vol reconquerir el títol»

  • ¿Com es prepara mentalment una final de la Champions? Així ho fa el Barcelona

  • La fe de Melanie Serrano: dels camps de terra a guanyar la Champions

Guia completa de la final de la Champions femenina 2023

FC Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dissabte, el Barça es vol emportar la seva segona Champions al Philips Stadion d’Eindhoven (Països Baixos). L’equip liderat per Alèxia Putellas disputarà la tercera final consecutiva, la quarta en cinc anys. Aquí teniu una guia completa perquè no se us escapi res de cara a la gran cita.

Barça

¿Com ha sigut el camí cap a la final?

L’equip de Jonatan Giráldez va aconseguir el bitllet per a la gran final d’Eindhoven després d’eliminar el Chelsea en semifinals. Abans, van superar la Roma a quarts i van quedar primeres en la fase de grups prèvia.  

¿Jugadores destacades de l’equip?

Les plantilla blaugrana arriba al complet a la final. Després d’un any en què les lesions han afectat el vestidor, Jonatan Giráldez recupera tots els efectius per al partit d’aquest dissabte. El gran nom és Alèxia Putellas. La jugadora de Mollet del Vallès va tornar fa unes setmanes després d’estar un any fora dels terrenys de joc per la lesió al lligament encreuat del genoll. Malgrat que no sortirà d’inici, podria entrar en el segon temps si el partit està encaminat.

Un altre nom propi clau per a les blaugrana és Aitana Bonmatí. La jugadora de Ribes ha agafat galons aquesta temporada al vestidor i s’ha erigit en líder dins i fora del camp. La catalana és el cervell del Barça enmig del camp. El caràcter i l’elegància de Mapi León en defensa i les genialitats de Caroline Graham Hansen per la banda dreta seran indispensables a la gran final.

Wolfsburg

¿Com ha sigut el camí cap a la final?

Les alemanyes es planten a Eindhoven després d’eliminar l’Arsenal en semifinals. El conjunt dirigit per Tommy Stroot abans s’havia imposat contra el PSG en quarts i van quedar primeres en la fase de grups prèvia a les eliminatòries finals.  

¿Jugadores destacades de l’equip?

La jugadora clau del Wolfsburg és Alexandra Popp. La capitana de l’equip alemany és tot caràcter i ambició sobre la gespa. El seu gen competitiu és aclaparador, per això ja té tres Champions en la seva carrera, a més de vuit lligues i un or Olímpic. Es va formar a l’escola del Shalke i va compartir etapa formativa amb Mesut Özil i Manuel Neuer. Dues futbolistes que també són clau per al joc del Wolfsburg són Jill Roord, culer confessa, i Lena Oberdorf, amb un talent excepcional al mig camp.  

¿Qui arbitra el partit?

La col·legiada que dirigirà el partit és la gal·lesa Cheryl Foster.

¿On i quan es disputarà la final?

 La final de la Champions femenina es jugarà al Philips Stadion, a Eindhoven (Països Baixos), que té una capacitat de poc més de 35 mil espectadors i que ha penjat el cartell de ‘sold-out’. Segons els comptes del Barça, com a mínim uns 8.000 culers viatjaran des de Catalunya per assistir a la gran cita.  

Notícies relacionades

Aquest dissabte a les quatre de la tarda tindrà lloc la final.

¿On es pot veure la final?

El partit entre el Wolfsburg i el Barcelona es podrà veure per TV-3, amb una programació especial des d’Eindhoven, TVE i DAZN.