POLÈMICA EN EL FUTBOL ESPANYOL

El futbol mundial recolza Vinícius en la seva lluita contra el racisme: «Vini, compta amb mi»

  • Vinícius acaba expulsat a Mestalla després de protagonitzar una nova polèmica per insults racistes

  • Comunicat de Vinícius: «Espanya és un país racista»

  • «Si un estadi complet diu ‘mono’ a un jugador, el partit s’ha de suspendre», diu Ancelotti

El futbol mundial recolza Vinícius en la seva lluita contra el racisme: «Vini, compta amb mi»

Afp

3
Es llegeix en minuts

El món del futbol s’ha bolcat amb Vinícius Junior i la seva lluita contra el racisme en la Lliga espanyola. Després dels incidents d’ahir a Mestalla, el jugador brasiler del Reial Madrid ha rebut centenars de mostres de suport per part de grans personalitats del futbol. Jugadors, entrenadors, llegendes, directius i fins i tot polítics han volgut mostrar el seu suport cap a Vinícius Jr. i la seva lluita contra el racisme a Espanya.

Gairebé tots els jugadors del Reial Madrid van deixar les seves mostres de suport cap al seu company d’equip una vegada acabat el partit davant el València. «Sempre amb tu, germà» va ser el missatge més repetit en les xarxes socials per part dels seus companys del Reial Madrid.

Éder Militao va deixar un missatge en el seu compte de Twitter més extens que altres companys seus: «Avui ha sigut un altre dia trist aquí a Espanya, un altre dia en què lamentablement han guanyat els racistes. ¡És una vergonya! ¡Pateixes racisme, et defenses i després t’expulsen mirant de defensar-te! ¿Quant temps hem d’aguantar això? ¡Estic amb tu, germà! ¡La nostra lluita continua!».

No obstant, va ser Ceballos el primer a fer pública la seva mostra de suport cap a Vinícius. El migcampista del conjunt blanc va opinar sobre els incidents en l’entrevista a peu de camp després del partit: «No és res nou. A Vinícius se li està faltant al respecte als camps d’Espanya, és un jugador que hem de cuidar. Si continuem així, no sé on arribarem. Tant de bo LaLiga ens protegeixi i vegem el millor Vinícius».

Grans noms del París Saint-Germain tampoc van voler desaprofitar l’oportunitat de denunciar aquestes lamentables situacions del futbol. Kylian Mbappé, Neymar o Hakimi van ser alguns dels que van deixar patent el seu suport cap al brasiler en els seus comptes de Twitter i Instagram. «No estàs sol. Estem amb tu i et donem suport», va escriure Mbappé en el seu compte d’Instagram.

Suport d’Infantino i la FIFA

La FIFA i el seu president, Gianni Infantino, també van deixar el seu missatge en les seves xarxes socials. «Tota la nostra solidaritat amb Vinícius. No hi ha lloc per al racisme en el futbol ni en la societat, i la FIFA recolza tots els jugadors i totes les jugadores que l’han patit en carn pròpia. Els fets ocorreguts durant el partit entre el València i el Reial Madrid demostren que aquesta lluita és crucial».

Notícies relacionades

A més, el president de la FIFA va afegir una explicació sobre el procediment que s’ha de seguir en aquests casos: «És per això que hi ha el procés de tres passos en les competicions de la FIFA i es recomana que s’utilitzi en tots els nivells del futbol. En primer lloc, s’atura el partit i s’anuncia. En segon lloc, els jugadors abandonen el terreny de joc i l’anunciador diu que, si continuen les agressions, se suspendrà el partit. El partit es reprèn i, en tercer lloc, si continuen les agressions, el partit s’atura i els tres punts són per a l’adversari. Aquestes són les normes que s’haurien d’aplicar a tots els països i a totes les lligues. És clar que és més fàcil dir-ho que fer-ho, però hem de fer-ho i ho hem de recolzar mitjançant l’educació», va comentar Gianni Infantino.

Llegendes del futbol també fan públic el seu suport a Vinícius

Ronaldo Nazario, llegendari davanter brasiler i actual president del Valladolid, va sortir en defensa del seu compatriota per denunciar aquests incidents lamentables: «Una vegada més un episodi de racisme a @LaLiga. ¿Fins quan? Mentre hi hagi impunitat i connivència, hi haurà racisme. És inacceptable que els àrbitres, la Federació i les autoritats també estiguin sense acció i que l’afició aplaudeixi una quantitat tan absurda. Suficient. Vini, compta amb mi en la teva lluita. En la nostra lluita», va escriure Ronaldo en el seu compte d’Instagram.