L’etern vol del Pichón Alonso que va passar a la història del Barça

L’exjugador, pare de l’actual lateral esquerre barcelonista, ha mort aquest dijous als 63 anys

L’etern vol del Pichón Alonso que va passar a la història del Barça

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l’escoltar el nom de Marcos Alonso, els culers més veterans no pensen en l’actual lateral esquerre de la plantilla del Barça, sinó en el seu pare, amb qui a més del nom, ha compartit la seva militància en el conjunt barcelonista. I al recordar Marcos Alonso pare, mort aquest dijous als 63 anys, indefectiblement, la majoria d’aficionats blaugrana rememoraran un dels gols més icònics de la història del club, el que va marcar al Reial Madrid a la final de la Copa del Rei de la temporada 1982-83 i que aleshores portaria la copa a les vitrines del Camp Nou.

Notícies relacionades

L’acrobàtica rematada arribava en l’últim minut del partit, quan la pròrroga semblava ja inevitable a l’estadi saragossà de La Romareda. Una jugada en banda esquerra de Julio Alberto va seguir amb un centre al segon pal que semblava massa passat fins que va emergir la figura de Marcos Alonso qui, suspès en l’aire, connectava un cap de cap acrobàtic i genial que va sorprendre a tothom, inclòs Miguel Ángel, el porter blanc.

El gol de la seva vida va ser en aquell moment el detonant d’un esclat de joia culer, inclosos els jugadors sobre el camp, amb menció especial per a Bernd Schuster. L’alemany va celebrar el gol amb unes ‘botifarres’ tan icòniques com el golàs d’Alonso.