BARCELONA-GETAFE (1-0)

Pedri i Ter Stegen salven el Barça del caos contra el Getafe

JORDI COTRINA

Pedri i Ter Stegen salven el Barça del caos contra el Getafe

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No preguntin pel joc. Millor, no. Si vostè és culer, miri el marcador (1-0 al Getafe) i gràcies. El Barça mana a LaLiga, però l’autoestima adquirida a Riad es va esfondrar amb un joc trist sostingut pel valuós gol de Pedri i les mans de Ter Stegen. Tan o igual de valuoses que el gol del canari.

Així, el líder va acabar suplicant que s’acabés un vespre tenebrós en què no hi va haver futbol col·lectiu. Ni, per descomptat, individualitats. Amb dos jugadors, l’interior més creatiu i el porter més decisiu, en va tenir prou un trasbalsat Xavi, que va agitar sense èxit un equip que se li anava descomponent fins a vorejar el desastre. Es va salvar perquè el talent realment diferencial és ara, curiosament, sota els pals.

Xavi va donar el comandament del Barça als dos extrems. I l’equip, que va ser dominador fa justament una setmana en la final de la Supercopa a Riad, aclaparant el Madrid amb els quatre migcampistes, es va descontrolar. Es va descontrolar de tal manera que va haver d’apel·lar a les mans d’acer de Ter Stegen per evitar que la primera meitat s’acabés com havia començat. O sigui, amb empat. Era un equip estrany, sense cohesió, assumint un intercanvi de cops amb el Getafe, que gairebé li costa car. Una ‘gairebé ensopegada’, com li van preguntar al seu dia a Xavi després del sofert 3-4 amb l’Intercity a la Copa.

El tècnic va donar descans a Araujo i Frenkie de Jong, i va tornar Gavi a la seva posició d’interior esquerre, mentre Pedri aprofitava la seva llibertat per fer mal. Amb pilota i sense. Amb pilota perquè donava tranquil·litat a un equip intranquil. I sense pilota perquè va arribar a l’àrea, transformat en un vell 9, tancant un contraatac de manual. Excel·lent l’anticipació de Christensen, capaç de plantar-se a 60 metres de Ter Stegen, sent l’inici d’una contra plena de precisió. Tres jugadors, tres tocs. Christensen roba més a prop de David Soria que del seu porter. Però molt més a prop.

Un gol característic d’aquest Barça

Raphinha, que havia començat per la dreta, cavalca per la banda esquerra i veu la diminuta figura de Pedri envaint l’àrea del Getafe. Un gol cada vegada més característic del Barça de Xavi. Pressió, robatori i a celebrar un gol que silenciava més de mitja hora d’incomprensió amb un joc que el va tenir al caire del precipici, salvant-se per diverses raons. Primer per la situació il·legal dels davanters del Getafe en transicions en què els blaugranes no eren on havien de ser (fins a quatre vegades va sortir Òscar Hernández, segon entrenador, a xiuxiuejar amb el seu germà Xavi perquè l’equip es descosia amb enorme facilitat), supeditats, una nit més, a la immensa i inacabable figura de Ter Stegen.

Un porter que guanya partits. Un porter que intimida només amb la seva presència. I si no que l’hi preguntin a Enes Ünal. Estava en fora de joc. Però Ter Stegen l’hi va parar. Una altra a Aleñà. També en posició antireglamentària. És igual. Va topar amb el pit del teutó.

I la tercera, que sí que valia, era de Borja Mayoral després d’un error increïble de Pedri. Tan irreal va semblar la fallada que el jove canari es va quedar petrificat mentre el davanter del Getafe entrava en solitari per la invisible defensa blaugrana. Li quedava, això sí, travessar l’última frontera. La frontera de Ter Stegen. No tenia la documentació en regla i es va quedar sense celebrar el gol assistint com un espectador privilegiat a una descomunal parada. Pedri, a la llunyania, va esbufegar alleujat. No, no és cap exageració. Fins i tot el canari va aplaudir l’alemany, conscient que l’havia salvat d’un problema gros. A ell i, sobretot, al Barça.

Així es va acabar una estranya primera meitat, amb un desconnectat Ansu, a qui li va tocar assumir un ingrat rol de davanter centre, exercint de recanvi del sancionat Lewandowski. Tot just va tocar la pilota. No va tenir cap pes en l’atac, mentre Xavi intercanviava de banda els extrems (primer Raphinha-Dembélé; després Dembélé-Raphinha i ni a l’hora de partit, un altre cop, Raphinha al flanc dret i Dembélé confinat a l’esquerra), tot i que no aportaven cap solució.

Notícies relacionades

Era una mala nit blaugrana. Dolenta i inquietant. Tan preocupat estava Xavi que va variar la fórmula traient Raphinha i recuperant la ‘fórmula Riad’. O sigui, va posar Kessié, a qui utilitza més les últimes setmanes que a l’inici de curs, i va apostar pels quatre migcampistes desplaçant Gavi com a fals extrem, flirtejant el Barça amb el perill amb pèrdues infantils a prop de l’àrea de Ter Stegen. I pel camí Dembélé es va salvar de la targeta vermella per la seva puntada de peu a deshora a Alderete, que el VAR, per a sort dels blaugranes, no va voler veure.

El descontrol augmentava i el nerviosisme del Barça, també. Arribat el quart d’hora final, el Getafe es va quedar amb la pilota, atrinxerat l’equip de Xavi perquè no tenia respostes. S’anaven empetitint per a patiment del Camp Nou. El dibuix no ajudava. I els jugadors, encara menys. No tenien ni la pilota, per la qual cosa va acabar demanant l’hora, enganxat a les mans de Ter Stegen, que va evitar l’empat en un cop de cap de Latasa. Tot i que hi ha victòries que són, de vegades, lliçons més dures que una derrota.   

FC BARCELONA 1 - GETAFE 0

Actualitzar

Fa 457 dies

Final del partido en el Camp Nou. Hasta aquí la narración en directo del FC Barcelona-Getafe.

Fa 457 dies

M. 91(+2). Falta de Pedri sobre Sedane. Ter Stegen para el rechace de Latasa, que tuvo una oportunidad muy clara de empatar el partido.

Fa 457 dies

M.90. Cinco minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 457 dies

M.89. Doble ocasión para el Barça. Lo intentó primero Ansu, y despejó Djené. Y en la segunda de Dembélé, el chute fue demasiado desviado y salió fuera.

Fa 457 dies

M.84. Soria desbarata una ocasión clarísima de Kessié, desde el punto de penalti.

Fa 457 dies

M.80. David Soria le gana el mano a mano a Ansu Fati.

Fa 457 dies

M.76. Entra Marcos Alonso y sale Sergi Roberto. Sale del terreno de juego también Mayoral, con molestias, y entra Portu.

Fa 457 dies

M.75. Fuera de juego de Aleñá. Le había interceptado el balón igualmente Sergio Busquets.

Fa 457 dies

M.72. Córner para el Getafe. Lo rechaza la defensa del Barça.

Fa 457 dies

M.67. Amarilla a Dembélé por una falta sobre Alderete.

Fa 457 dies

M.65. Fuera de juego de Jordi Alba tras una asistencia de Kessié.

Fa 457 dies

M.61. Entra Kessie y sale Raphinha.

Fa 457 dies

M.59. Ansu Fati intenta , de nuevo, rematar en el área pero vuelve a adelantarse Soria.

Fa 457 dies

M.55. Soria se anticipa a Gavi y le impide disparar en el área.

Fa 457 dies

M.47. Disparo de Mayoral desde el lateral que Ter Stegen envía a córner.

Fa 457 dies

M.45. Comienza el segundo tiempo en el Camp Nou.

Fa 457 dies

M.45 (+2). Final del primer tiempo en el FC Barcelona- Getafe. Un gol de Pedri da la victoria al Barça al descanso.

Fa 457 dies

M.45. Dos minutos de añadido en el Camp Nou.

Fa 457 dies

M.44 Amarilla a Alderete por una falta sobre Dembélé.

Fa 457 dies

M.43. La tuvo de nuevo el Getafe. Aleñá centró a Mayoral desde el lateral del área pequeña, pero no llegó el jugador del Getafe a rematar.

Fa 457 dies

M.40. Ter Stegen salva el empate del Getafe tras un cara a cara con Borja Mayoral, tras un error defensivo de Pedri.

Fa 457 dies

M. 35. GOOOOL DE PEDRI

El canario anotó el primer tanto azulgrana tras una asistencia de Raphinha desde el lateral del área.

Fa 457 dies

M. 34. Corta el balón el Getafe tras un disparo en largo de Koundé.

Fa 457 dies

M.31. Nueva parada de Ter Stegen en un 1 contra 1 ante Mayoral, que vuelve a estar en fuera de juego. Otra vez, señalado cuando la jugada había finalizado.

Fa 457 dies

M.30. Disparo cruzado de Gavi desde la frontal del área directo a las manos de Soria.

Fa 457 dies

M.28. Falta de Iglesias sobre Dembélé.

Fa 457 dies

M.23. Ansu Fati tuvo la ocasión más clara del partido tras una asistencia de Gavi, pero se lo pensó demasiado y perdió la oportunidad de disparar ante David Soria.

Fa 457 dies

M.21. Balde se deshizo de toda la zaga con velocidad y asistió a Dembélé en la frontal del área, pero se anticipó bien el Getafe.

Fa 457 dies

M.17. Iglesias intenta entrar en el área azulgrana pero le quita el balón la defensa del Barça. Igualmente, era fuera de juego y lo señalizó el colegiado a finalizar la jugada.

Fa 457 dies

M.16. Disparo muy desviado de Dembélé.

Fa 457 dies

M.11 Intenta Dembélé una jugada individual desde la banda izquierda pero le niega la ocasión la zaga del Getafe.

Fa 457 dies

M.9. Pedri busca a Raphinha con un pase filtrado al que no llega el brasileño.

Fa 457 dies

M.6. Dembélé tuvo la primera ocasión del partido. Un disparo desde la frontal del área que salió por la derecha del guardameta.

Fa 457 dies

M.3. Gol anulado al Getafe por fuera de juego de Ünal.

Fa 457 dies

M.2. Tiene Gavi la primera del partido, que se desmarcó bien pero se le escapó el balón en la recepción.

Fa 457 dies

M.1. Comienza el partido en el Camp Nou.

Fa 457 dies

El club le hace homenaje a Sergio Busquets por sus 700 partidos con la elástica azulgrana, solo superado por Messi y Xavi. Laporta le entrega la camiseta, acompañado de sus dos hijos.

Fa 457 dies

Los jugadores saltan al terreno de juego con los nombres de la camiseta en chino, por el Año del Conejo de Agua.

Fa 457 dies

El Getafe le hace pasillo al Barça en el Camp Nou después de que ganasen la Supercopa de España.

Fa 457 dies

10 minutos para el inicio del FC Barcelona- Getafe. Repasamos alineaciones.

El Barça ante el Getafe: Ter Stegen, Sergi Roberto, Koundé, Christensen, Balde, Pedri, Busquets, Gavi, Raphinha, Ansu Fati y Dembélé.

El once de Quique Sánchez Flores: David Soria; Damián Suárez, Djené, Domingos Duarte, Alderete, Iglesias, Aleñá, Algobia, Luis Milla; Enes Ünal y Mayoral.

Fa 457 dies

El Barça ofrecerá hoy la Supercopa de España en el Camp Nou y homenajeará a Busquets por sus 700 partidos de azulgrana, solo por detrás de Messi y Xavi.

Fa 457 dies

Contra el Getafe, el conjunto de Xavi Hernández disputará el primer partido en el Camp Nou de 2023.

Fa 457 dies

20 minutos para que empiece el partido en el Camp Nou. Los 22 protagonistas ya han salido al terreno de juego.

Fa 457 dies

Ramón Planes, director del Getafe, en Movistar: "Es un campo difícil para todos los rivales y el Barça está en el mejor momento de la temporada. Hay mucha igualdad e intentaremos competir", explicó. "Tenemos que ser valientes y ser conscientes de que nos van a dominar", aseguró.

Fa 457 dies

Mateu Alemany, director deportivo, en los micrófonos de Movistar + : "Lo importante es mantener una idea y calma cuando las cosas no funcionan. Seguiremos con humildad ante los adversarios y el de hoy es difícil. El nivel defensivo del Getafe es altísimo", afirmó. Y negó que esperen algún fichaje tras la salida de Depay: "Lo de Depay es una buena operación y tenemos calma con el mercado. La idea es mantenernos como estamos", añadió.

Fa 457 dies

Los elogios de Quique Sánchez Flores

El entrenador del Getafe, en una entrevista a El Periódico, alabó el estado de forma al que llega el Barça al equipo:

"Sigue siendo un equipo muy reconocible y, ahora, tras este gran triunfo frente al eterno rival, los jugadores se han unido aún más alrededor de la idea que defiende su entrenador. Creo que Xavi le ha dado al Barça una idea de fe y, lo más importante, una dinámica, una esperanza de éxito que hace que todo se multiplique en la buena dirección, en la dirección correcta.

Fa 457 dies

El gran momento de forma del Barça

El técnico azulgrana, Xavi Hernández, calificó como muy positivo el momento que atraviesa su equipo después de sumar el primer título de la temporada y la clasificación en Ceuta, con una goleada, para los cuartos de final de la Copa. “Si no estamos en el mejor, es uno de los mejores”, subrayó. “también hicimos una racha buena tras el empate con el Rayo, pero esta victoria ante el Madrid, que ha supuesto un título, nos da mucha moral y confianza, pero queremos más“.

Fa 457 dies

Comienza para el Barça unas semanas difíciles, en los que tendrán 10 partidos en 36 días. Reciben hoy al Getafe y el miércoles a la Real Sociedad, correspondiente a los cuartos de final de la Copa del Rey.

Carregar més