Xavi aposta per Ansu contra el Getafe

Xavi aposta per Ansu contra el Getafe

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’absència dels sancionats Robert Lewandowski i Ferran Torres és l’única notícia que pot fer arrufar mínimament el nas a Xavi Hernández, perquè el Barça tornarà aquesta tarda al Camp Nou, per enfrontar-se al Getafe, en un moment dolç de joc, amb el trofeu de la Supercopa d’Espanya acabat de conquerir, com a líders de la Lliga i amb excel·lents sensacions pel seu moment de joc (18.30 hores, Movistar + La Liga).

Serà l’equip de Quique Sánchez Flores, a la baixa en les últimes jornades, el que mesuri l’estat anímic dels blaugranes, que no perden des de l’octubre a la Champions contra el Bayern i han anat enfortint-se entorn de l’aposta futbolística de Xavi Hernández i crescut també en confiança pels resultats: el triomf en el Metropolitano contra l’Atlètic, la victòria contra el Betis i el Madrid a la Supercopa i la golejada copera al Camp del Ceuta.  

«Si no estem en el millor, és un dels millors», admet Xavi. «També vam fer una ratxa bona després de l’empat amb el Rayo, però aquesta victòria contra el Madrid, que ha suposat un títol, ens dona molta moral i confiança».

L’homenatge als campions a Riad serà un dels al·licients del primer partit del 2023 al Camp Nou, que també tindrà un moment per celebrar els 700 partits de Sergio Busquets com a blaugrana, una xifra que es recordarà amb un vídeo al marcador de l’estadi i l’entrega d’una samarreta commemorativa per part del president Joan Laporta.

Sense Lewandowski

L’absència de Lewandowski, autor de 22 gols en 23 partits, donarà a Ansu Fati l’oportunitat de tornar a l’esquema titular, com ja va passar contra l’Atlètic de Madrid. Xavi ja ho va anunciar després del partit contra el Ceuta. «Vam pactar que jugués mitja hora perquè serà titular contra el Getafe», va explicar. «Torna a ser l’Ansu que nosaltres volem», va recalcar.

Ansu ha tornat a disparar la il·lusió del barcelonisme amb les seves últimes actuacions, en les quals s’acosta, cada vegada més, a la seva millor versió i comença a deixar enrere la càrrega psicològica de les lesions que l’han llastat en els últims mesos. Les sancions i la sortida de Memphis només reforcen la seva posició i el salt de confiança que ha fet en els últims partits reforcen l’aposta. «Tindrà un paper decisiu. És diferencial. Té gol en tots els sentits. Serà important per a l’equip i més ara que falla Lewandowski», va recalcar Xavi. 

Notícies relacionades

Sobre el Getafe de Quique Sánchez Flores, el tècnic blaugrana va parlar en termes elogiosos. «Quique treballa molt bé la línia defensiva. És un equip molt físic, que juga un futbol molt directe. És un partit d’aquests que es pot ennuegar, però esperem guanyar-lo i sumar tres punts que són molt importants», va explicar.

En la llista de convocats per a l’enfrontament, Xavi ha inclòs tots els disponibles, entre ells els jugadors del filial Pablo Torre i Ángel Alarcón, així com Araujo i Frenkie de Jong, que van descansar a la Copa del Rei a l’arrossegar algunes molèsties físiques.